LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

In januari ben ik een week naar Tenerife gegaan om vrijwilligerswerk te doen in het asiel waar onze eerste Podenco, Rufo vandaan komt..

Je raad het al, een groot gevlekt kalf, met 1 recht opstaand oor en 1 half geknakt oor heeft daar mijn aandacht getrokken en mijn hart gestolen..

Een week later vloog ik na een bewogen week met mijn eigen meisje weer terug naar Nederland.

Kira was 1 van de Podenco's die nog niet op de site stond waar we die week mee bezig zouden.. de site heeft ze niet gered.. gelukkig want ik weet zeker dat ze gelijk iemand anders zijn hart had veroverd.

Vanaf het moment dat we op Nederlandse bodem waren wilde ze uit de bench en gelijk Tom, Rufo en iedereen begroeten.

Rufo was opslag verliefd en heeft mij mijn week afwezigheid hierdoor ook vergeven hoop ik ..

Vanaf minuut 1 was het 4 poten op 1 buik..

Ze kwam in huis tussen onze (5) katten en haar plek werd gelijk duidelijk gemaakt.. Toen kwamen we er al achter dat ze niet snel onder de indruk is.. nergens niet van. Alles zou nieuw voor haar zijn maar niks is eng, mensen zijn leuk, honden zijn geweldig ( hoe erg ze ook snauwen, Kira blijft kwispelen) maar kinderen zijn het einde.. zodra er een kinderstemmetje in de buurt is wordt ze dol enthousiast en begint als een vlo aan de lijn te springen.. Ook andere honden, schapen en koeien, Kira vind iedereen lief. Ladylike is ze niet.. ze loopt als een bulldozer, rent als een kalfje dat voor het eerst de wei in gaat en geeft niks om modder en sloten..

Ook het feit dat ze niet over tafel mag lopen deert haar niets.. en het aanrecht? Daar kan ik gewoon bij. Met regelmaat vinden we de afwasborstel, vorken  en wasbak stopper op plekken waar het niet hoort te liggen. Deuren worden vakkundig opengemaakt of er een haak op zit of niet en het liefst ligt ze op de bank, bed of boven op jou..Een echte Podenco! Ze geniet van elke dag, al is je humeur nog zo slecht, roep Kira, en je gaat vanzelf glimlachen.. een onwijs vrolijke, ietwat lompe hond, maar wat zijn we gelukkig met haar !

met vriendelijke groet

Yaslin van der Mei

www.vachtenvanterschelling.nl

FB: schapenvachten van Terschelling

Collage 2017 06 02 15 56 14

 

dogstars