LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Asoka Castalla heet nu Almanimal Castalla.

Het gemeente asiel in Castalla is 12 jaar gerund door stichting Asoka El Grande (Alicante). Het heette Asoka Castalla.almanimal removebg preview

Elke 2 jaar houdt de gemeente een nieuwe inschrijving waar stichtingen zich kunnen presenteren om het asiel te runnen. Tot nu toe werd dat steeds toegewezen aan Asoka El Grande. Maar Asoka El Grande is bezig met een nieuw centrum te bouwen en wil zich daar op concentreren. Daarom hebben ze zich niet ingeschreven voor de nieuwe aanbesteding. Ze hebben gevraagd aan de aanwezige vrijwilligers om een nieuwe stichting op te richten zodat de dieren toch verzorgd worden zoals het hoort. Die stichting is Almanimal. Asoka El Grande zal altijd blijven helpen in geval van nood.

De gemeente heeft echter in haar wijsheid voorwaarden gesteld waar Almanimal niet aan kan voldoen. Onder andere op financieel gebied, maar ook 24 uurs ophaaldienst en het asiel zou veranderen in een dodingsstation. Er konden zich ook destructiebedrijven inschrijven. Het gaat de gemeente erom dat verdwaalde dieren binnen een uur worden opgehaald. Wat er verder mee gebeurt is voor hen onbelangrijk.

Het asiel van Villena schoot te hulp. Zij runnen een heel groot asiel met zo´n 180 honden en 250 katten. Ze wilden zich inschrijven, met de voorwaarde dat Almanimal het asiel zou runnen. Na de sluitingstermijn voor inschrijving heeft de gemeente besloten dat Villena het asiel toegewezen kreeg. Het was een spannende tijd. Maar het resultaat is dat het asiel op dezelfde manier gerund wordt als voorheen. Dus met goede (dierenarts)verzorging, adopties, socialisatieprogramma etc.

We zijn er heel blij mee en gaan verder met de vrijwilligers die er al waren, alleen onder een nieuwe naam en met ondersteuning van het asiel in Villena.

Voluntarias MG 0152kleinb

dogstars