LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Gedrag:


Is een Podenco zindelijk bij aankomst?
Nee maar de meesten zijn erg snel in het leren ervan, ze hebben snel in de gaten wat de bedoeling is van een thuis en de uitlaatrondes.

Kan een Podenco met katten?
Niet allemaal, we kunnen het op aanvraag testen in Spanje maar de resultaten zijn gebaseerd op een momentopname en geeft geen garantie voor gedrag in Nederland.

Kan een Podenco ooit loslopen?
In een goed afgesloten en omheind gebied meestal wel.

Kan een Podenco samen met klein vee? ( konijn, cavia, kippen etc)
Een Podenco is van nature een jachthond en volgt vaak zijn instinct. Wij kunnen niet garanderen dat een Podenco samen kan met ander klein vee in het gezien. Vaak is dit niet het geval.

Is een Podenco bang als deze in Nederland komt?
Dat is verschillend, de een is heel enthousiast de ander timide. De eerste week rust en weinig prikkels doet goed en al snel zal de Podenco zich op zijn/haar gemak voelen. Houd er rekening mee dat alles nieuw is en de Podenco dus snel kan schrikken van vreemde geluiden en dergelijke.
Meer informatie kunt u lezen op de eerste tijd.

Kan een Podenco meteen alleen thuis zijn?
Nee! Dit zal stapsgewijs opgebouwd en aangeleerd moeten worden (Dit geldt voor iedere hond.)

Kan een Podenco goed alleen zijn?
Na training kan het zeker aangeleerd worden maar het blijven natuurlijk roedeldieren met behoefte aan gezelschap.

Blaft een Podenco veel?
De ene Podenco blaft meer dan de ander, over het algemeen zijn het geen blaffers. Er zijn Podenco’s die vrijwel helemaal niet blaffen en andere die waaks zijn en geregeld blaffen.

Is een Podenco sociaal?
Over algemeen zijn Podenco's zeer sociaal als ze de ruimte en tijd krijgen om te wennen.

Kan mijn Podenco goed met andere honden omgaan?
Het zijn roedeldieren en in het asiel of opvang in Spanje zijn zij meestal gewend om in grote groepen te leven. Zij verstaan de onderlinge hondentaal uitstekend.

Heeft een Podenco veel beweging nodig?
Als je rust in huis wil is het aan te raden om je hond per dag voldoende beweging en denkwerk (speelgoed) aan te bieden. Het zijn energieke dieren die, na voldoende prikkeling, heerlijk ontspannen en voldaan kunnen luieren en genieten van de luxe.

Heeft een Podenco een jachtinstinct?
Ja! Bijna alle Podenco's hebben een redelijk tot flink ontwikkeld jachtinstinct, enkelingen daar gelaten die rustig kijken hoe een muisje voorbij loopt.

Krijg ik begeleiding na adoptie?
Jazeker wij werken met een uitgebreid persoonlijk nazorg traject.

Zijn Podenco's dominant?
Podenco's zijn over het algemeen terughoudende en fijngevoelige honden met een heel lief en zacht karakter die de hondentaal als geen ander verstaan.

Moet een Podenco altijd dubbel aangelijnd?
Ja! in ieder geval het eerste jaar waar je ze de tijd geeft om stap voor stap dit nieuwe leven en de hectiek daarvan en zijn/haar reactie daarop, te leren kennen.

Moet een Podenco altijd een antiontsnappingstuigje dragen?
Ja! Zeker als je voor de veiligheid van de hond kiest. Bij de adoptie krijgt u een antionsnappingstuig, wij adviseren u om dit te dragen. 
Podenco’s zijn ware Houdini’s. 

Heeft een Podenco een GPS tracker nodig?

Het is niet verplicht maar wij raden het ten zeerste aan.

Waar koop ik een GPS Tracker?
Zooplus

 

Overig:


Waar kan ik een antiontsnappingstuigje kopen?
Wikkies deze maakt tuigjes op maat.

Hoe weet ik welke Podenco nog beschikbaar is.
Als de hond op de website niet op gereserveerd, baasje gevonden of Niet beschikbaar staat is de hond normaal gesproken nog vrij voor adoptie.

Hoelang duurt het voordat een hond in Nederland arriveert?
Gemiddeld 3 a 4 weken.

 

Gezondheid/ Medisch:


Is een Podenco gezond bij aankomst?
Voordat ze naar Nederland komen worden ze getest op de Middellandse zeeziekten en worden helemaal nagekeken door de dierenarts in Spanje. Mochten er bijzonderheden zijn wordt dat vroegtijdig aan ons doorgegeven en natuurlijk zullen wij deze resultaten met u bepreken. We kunnen echter nooit 100% garantie geven, wij zijn afhankelijk van de diagnostisering van de dierenartsen in Spanje. Leishmania kan zich tot 7 jaar later ontwikkelen. 

Heeft de vacht speciale verzorging nodig?
Nee een Podenco heeft een makkelijke vacht.

Verharen Podenco's veel?
Over het algemeen 2x per jaar, voorjaar en najaar. Een Podenco heeft een hele dunne en enkele vacht, ze hebben geen ondervacht (wollaag) zoals veel andere hondenrassen dat hebben. Hierdoor verharen ze niet veel, hoe meer mix er in de Podenco zit hoe meer het verharingspatroon kan afwijken.

Heeft een Podenco speciaal voer nodig?
Nee hoor, iedere hond heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur maar dit is niet ras gebonden. Mocht het bij ons bekend zijn dat het om medische redenen (allergie) wel nodig is dan zullen wij dit met u bespreken.

Heeft een Podenco het snel koud?
Ja, de meesten wel. ook dit heeft weer te maken met het ontbreken van een ondervacht waardoor ze snel lichaamswarmte verliezen. Een truitje of jasje in de winter is dus vaak wel wenselijk (Ook weer per hond verschillende voorkeuren).
Podenco's houden van warmte en houden van een zachte ondergrond. 
 

 

dogstars