LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

278818577 351416813685240 8433367596230984499 n

 

 

 

 

 Galgos en Familia werd 13 jaar geleden gesticht door een, van geboorte, Nederlandse die hier al 38 jaar woont. 

Inmiddels zijn we gegroeid en zitten op de derde gehuurde plek van 5.500m2 en ideaal voor de honden. Alles wat we doen is op vrijwillige basis,Galgos en Familia 1Witte rand wat het af en toe moeilijk maakt om vrijwilligers te vinden. Op het ogenblik hebben we een gemiddelde van 80 honden, vaak meer. Daarvan zijn er zo´n 45 in de shelter en de rest is verdeeld in drie dog hotels en opvang families.

Galgos en Familia 3Witte randAls de honden binnen komen(het meeste van jagers, maar natuurlijk ook meerderen van de straat) gaan ze eerst in quarantaine voor 15 dagen waar ze ontvlooit, ontdaan van teken en ingeënt worden. Ook nemen we bloed af om ze voor Mediterrane ziektes te testen (ook Leishmannia). De meesten hebben zeker 1 van deze ziektes en worden daarvoor behandeld.

We nemen alles aan hoe dan ook. Daarom hebben wij hoge rekeningen voor operaties aan gebroken botten. In 2022 was dat € 12.500,=. En dan moet je natuurlijk om hulp gaan vragen voor donaties. Jammer genoeg is dit altijd een kwestie van geld en dat maakt het vaak heel moeilijk. Wanneer ze bijgekomen zijn van al het leed of ziektes, worden ze gesteriliseerd/gecastreerd.

 Galgos en Familia, zoals hun naam zegt, begon eerst met galgo's. Maar inmiddels is hetzelfde leed groot bij Podencos dus die nemen we natuurlijk ook op. Ook hebben we2 Mastins (een groot prachtig Spaans ras) en mixjes. Het is altijd moeilijk om nee te zeggen.Galgos en Familia 2Witte rand

Over het algemeen komen ze bang binnen, maar dankzij onze fantastisch vrijwilligers, wordt dat gauw beter. Mannen vinden ze over het algemeen eng. Natuurlijk omdat dat hun eigenaars waren en ze niet goed behandeld werden door hen.

Galgos en Familia 5Witte randBeetje bij beetje wordt hun vertrouwen beter en dat is prachtig om mee te maken. Jammer genoeg zijn er toch altijd een paar die nooit echt helemaal hun trauma’s kunnen vergeten. Thuis zullen ze zich prima aanpassen aan hun adoptanten, maar op straat zullen ze makkelijk schrikken van vreemde geluiden enz., en als er mensen op bezoek komen, zitten ze liever ergens waar ze niet opgemerkt worden. Het belangrijkste is geduld en vooral begrip. En daarna zal je zeker de meest trouwe hond hebben die je ooit gehad hebt en dat is een prachtige ervaring.

 

 

ZE HEBBEN U NODIG!

Vera Thorenaar

dogstars