nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

boek

De Podenco - een bijzondere huisgenoot

Nieuwe herziene editie 2014

Het eerste Nederlandstalige rasboek over de Podenco!  
Bent u een Podencoliefhebber, of wilt u het worden? Dan is dit boek een echte aanwinst! Dit rasboek is leuk en informatief. Of u nu al jaren een Podencoliefhebber bent, of net met het ras kennismaakt. 

Sinds het verschijnen van de eerste editie van dit boek in 2009 zijn er al meer dan 500 exemplaren verkocht.

Er komen verschillende opvoedkundige uitdagingen aan bod, zoals weglopen, het jachtinstinct, slopen en de motivatie tot samenwerking. De praktijkervaringen komen van al bestaande Podencoliefhebbers, en (semi-) professionele fotografen hebben hun medewerking verleend, wat heeft geresulteerd in een compleet boek over dit boeiende ras met schitterende foto’s.

Een kleine greep uit de inhoud:

*  Een windhond – of toch niet?
*  Aanschaf
*  De mythe van de roedelleider 
*  Gedrag in huis
*  Feiten en vooroordelen 
*  Weglopen of hierkomen?    
*  De Podenco in Spanje 
*  De ideale Podencomens
*  Kiezen met verstand of gevoel?
*  Het betere denkwerk
*  Clickertraining
*  Loslopen: ik zie ik zie wat jij niet ziet
*  Rasstandaard
*  Geschiedenis    

Boekgegevens:
Het boek is gedrukt in full color, 332 pagina’s dik, A5 formaat op glanzend papier met informatie, opvoedingstips, praktijkervaringen en 289 kleurenfoto’s en kost 
30,50 Euro INCL. verzendkosten naar Nederland*
33,00 Euro INCL. verzendkosten naar EU-landen

In verband met de maatregelen rond het Corona-virus ben ik voorlopig niet in de gelegenheid om de boeken in Nederland te posten (ik woon in Duitsland). Als bijdrage in de extra portokosten reken ik daarom tijdelijk 2,50 euro meer per boek, dus 30,50 euro voor verzending naar Nederland.

Bestelgegevens:
U kunt het boek bestellen door bovenstaand bedrag over te maken op rekening van de Rabobank, IBAN NL96 RABO 0380 8457 41  t.n.v. U. Kleinbongardt, Westerbork, o.v.v. ‘Podencoboek’ en uw naam.
Vergeet niet een mailtje met uw adres te sturen naar: 

boek podenco

 

 

From Pyramid to Perrera Het boek From Pyramid to Perrera - The Story of the Podenco is nu beschikbaar in gedrukte versie. Alle aspecten van het leven van een Podenco komen aan bod. Het boek is geschreven door Beryl Brennan bekend van Podencopost, Galgonews en het boek The story of the Galgo Espanol. Het boek is geschreven in het Engels. Met bijdragen van onder andere Beverley Farmer Podencofriends, Edwin Verhaegen Stichting Podencoworld en vele anderen. U kunt het boek via deze link aanschaffen.

 

Allochtone Viervoeters Het boek Allochtone Viervoeters (2008) is een boek van deze tijd en geeft antwoord op vele vragen mede daarom is het een must voor iedereen die bij de problematiek van zwerfdieren in de wereld (of dit nu Nederland, België of daarbuiten is) betrokken is. Of men nu voor- of tegenstander is, al een hond of kat heeft of overweegt deze te adopteren.Het boek behandelt o.a. de vragen

a) waarom wel of niet een buitenlandse hond/kat
b) hoe kies ik een goede organisatie
c) wat zijn de gezondheidsrisico’sMaar daarnaast geeft het boek ook veel informatie over de situatie van zwerfdieren in de wereld én 60 prachtige verhalen over honden en katten die in Nederland en België een nieuw huis vonden.Het boek Allochtone Viervoeters is te koop via deze site (zie het menu Bestellen) in de boekhandel en bij Bol.com. De verkoopprijs bedraagt € 17,95.Allochtone Viervoeters is een boek met objectieve tips en adviezen waar men op moet letten wanneer men een hond of kat wil adopteren, het is géén pleidooi voor het ongelimiteerd ‘importeren’ van buitenlandse dieren.Het medische deel (met alle gezondheidsrisico’s voor honden én katten) is mede verzorgd door Peter de Lint, dierenarts te Spanje. Vele Nederlandse en buitenlandse organisaties hebben hun medewerking aan het boek verleend. Allochtone Viervoeters is het 1e boek van Betty Heideman, haar volgende boeken C'est la Vie en Asielzoekers deel I zijn te bestellen via www.bol.com

boek3