nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

boek 

Meer weten over uw nieuwe huisgenoot?

Dan is dit boek een echte aanwinst! Of u nu al jaren een Podencoliefhebber bent of net met het ras kennismaakt. Het boek bevat veel nuttige informatie, maar is praktijkgericht en geen ‘droge kost’.

De vele praktijkervaringen van ‘Podencomensen’ en voorbeelden van het gedrag en de trukendoos van deze bijzondere honden maken het boek makkelijk leesbaar, waarbij u haast ongemerkt veel leert over uw (toekomstige) huisgenoot. En tussendoor kunt u genieten van de schitterende foto’s die door (semi-) professionele fotografen ter beschikking zijn gesteld.
Er komen verschillende opvoedkundige uitdagingen aan bod, zoals weglopen, het jachtinstinct en de motivatie tot samenwerking.

Een kleine greep uit de inhoud:

* Een windhond – of toch niet?   * Hond, mens of kat?             
* De mythe van de roedelleider  * Gedrag in huis
* Feiten en vooroordelen * Rasstandaard
* De Podenco in Spanje  * De ideale Podencomens 
* Kiezen met verstand of gevoel?  * Het betere denkwerk 
* Weglopen of hier komen? * Clickertraining 
* Loslopen: ik zie ik zie wat jij niet ziet  * Geschiedenis 
* Wees slimmer dan uw Podenco  * Uw Podenco komt in huis 
* Joggers, fietsers en andere ‘prooidieren’  * Alleen zijn 
* Ruilen doet (niet altijd) huilen  * Niet moe te krijgen? 

Het boek is gedrukt in full color, 332 pagina’s dik, A5 formaat op glanzend papier met informatie, opvoedingstips, praktijkervaringen en 289 kleurenfoto’s en kost 30,50 Euro incl. verzendkosten naar Nederland en België.
Voor meer informatie, reacties van lezers en bestelinfo, kijk op www.podenco-info.weebly.com

 

From pyramid to perrera  

From Pyramid to Perrera Het boek From Pyramid to Perrera - The Story of the Podenco is nu beschikbaar in gedrukte versie. Alle aspecten van het leven van een Podenco komen aan bod. Het boek is geschreven door Beryl Brennan bekend van Podencopost, Galgonews en het boek The story of the Galgo Espanol. Het boek is geschreven in het Engels. Met bijdragen van onder andere Beverley Farmer Podencofriends, Edwin Verhaegen Stichting Podencoworld en vele anderen. U kunt het boek via deze link aanschaffen.

 

boek3

Allochtone Viervoeters Het boek Allochtone Viervoeters (2008) is een boek van deze tijd en geeft antwoord op vele vragen mede daarom is het een must voor iedereen die bij de problematiek van zwerfdieren in de wereld (of dit nu Nederland, België of daarbuiten is) betrokken is. Of men nu voor- of tegenstander is, al een hond of kat heeft of overweegt deze te adopteren. Het boek behandelt o.a. de vragen

a) waarom wel of niet een buitenlandse hond/kat
b) hoe kies ik een goede organisatie
c) wat zijn de gezondheidsrisico’s

Maar daarnaast geeft het boek ook veel informatie over de situatie van zwerfdieren in de wereld én 60 prachtige verhalen over honden en katten die in Nederland en België een nieuw huis vonden. Het boek Allochtone Viervoeters is te koop via deze site (zie het menu Bestellen) in de boekhandel en bij Bol.com. De verkoopprijs bedraagt € 17,95.Allochtone Viervoeters is een boek met objectieve tips en adviezen waar men op moet letten wanneer men een hond of kat wil adopteren, het is géén pleidooi voor het ongelimiteerd ‘importeren’ van buitenlandse dieren. Het medische deel (met alle gezondheidsrisico’s voor honden én katten) is mede verzorgd door Peter de Lint, dierenarts te Spanje. Vele Nederlandse en buitenlandse organisaties hebben hun medewerking aan het boek verleend. Allochtone Viervoeters is het 1e boek van Betty Heideman, haar volgende boeken C'est la Vie en Asielzoekers deel I zijn te bestellen via www.bol.com

 

 

 

dogstars