nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Giardia is een darmparasiet die voorkomt bij hond en kat. De infectie kan erg hardnekkig of gevaarlijk zijn. 

Giardia is een Zoonose, het is dus ook besmettelijk voor mensen! 

Een dier kan geïnfecteerd raken door in contact te komen met besmette ontlasting van een ander dier. Vooral jonge dieren en dieren met verminderde afweer zijn erg gevoelig. Lang niet alle dieren die met Giardia besmet zijn, worden er ziek van. Sterker nog, dieren die gezond lijken, kunnen toch Giardia bij zich dragen en zelfs andere dieren ermee besmetten.

Lees meer »

De start van uw hond is op z'n zachtst gezegd niet ideaal geweest. Gelukkig gaat hij nu een thuis krijgen waar hij, eenmaal gewend, de traumatische ervaringen kan gaan verwerken en van het leven kan gaan genieten. Een goed, gezond gebit kan hierbij zeker helpen. Want, net als voor u geldt ook voor uw hond, 'een gezond gebit is een kostbaar bezit'.

Lees meer »

Leishmaniose

Leishmaniose is een ziekte die wordt veroorzaakt door Leishmania parasieten. De ziekte wordt overgedragen door de zandvlieg. Dit is eigenlijk geen vlieg maar een klein behaard mugje. Het zandvliegje wordt besmet wanneer het bloed zuigt bij een besmette hond of mens. In de darmen van deze vlieg vermenigvuldigt de parasiet zich waarbij het van vorm verandert. Als de vlieg nu weer een hond (of mens) prikt wordt de ziekte overgedragen door het speeksel van deze vlieg.

Lees meer »

Veel mensen willen nog wel eens veel te licht denken over inenten. De reden hiervan is vaak; “Het kost best veel geld en ik ben binnen 5 minuten weer bij de dierenarts weg”. Maar dat kleine ‘dure’ spuitje (tevens in combinatie met de algemene gezondheidscheck door de dierenarts) kan ontzettend veel leed, geld, ellende en verdriet besparen!

Zodra meer bekend is over de ziekten waartegen wij in Nederland onze dieren enten, wordt het vaak duidelijker waarom enten zo vreselijk belangrijk is. Daarom hieronder dan ook de door dierenartsen geadviseerde entingschema’s en een overzicht van de ziekten waar tegen geënt wordt.

Lees meer »

dogstars