LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

MEDISCHE INFO

Op deze pagina vindt u meer info over ziektes, vaccineren/titeren en gebitsverzorging.


Leishmaniasis is een ziekte die wordt veroorzaakt door de leishmania parasiet, een microscopisch kleine parasiet die wordt overgedragen door zandvliegjes. Dit zijn een soort mugjes die algemeen voorkomen in het middellandse zeegebied. Alle honden die in spanje leven, komen enig moment van hun leven in aanraking met zo’n besmet zandvliegje, echter maar 10-15% van de honden ontwikkelt ziekte. Waarom niet alle honden ziek worden, heeft te maken met hoe het afweersysteem van de hond op de parasiet reageert, dit is weer afhankelijk van verschillende factoren, oa genetische factoren, leeftijd van de hond, onderliggende ziekte en stress.

Lees meer »

Teken zijn vaak dragers van verschillende ziektes. Waar de teken hier in nederland veelal besmet zijn met Borrelia, de veroorzaker van de ziekte van lyme, zijn de zuiderse teken vaak besmet met ehrlichia, anaplasma, babesia of hepatozoon. Honden kunnen hier behoorlijk zien van worden. Met het veranderende klimaat komen deze zuiderse teken ook steeds vaker hier in nederland voor en kunnen deze ook hier deze ziektes met zich bij dragen en overdragen.

Lees meer »

Giardia is een darmparasiet die voorkomt bij honden en katten. Het is, wat wij noemen een flagellaat, een microscopisch kleine parasiet die zichzelf kan vermenigvuldigen door zich te delen, maar ook eitjes (oocysten genaamd) uitscheidt om zichzelf te verspreiden.

Lees meer »

Veel mensen willen nog wel eens veel te licht denken over inenten. De reden hiervan is vaak; “Het kost best veel geld en ik ben binnen 5 minuten weer bij de dierenarts weg”. Maar dat kleine ‘dure’ spuitje (tevens in combinatie met de algemene gezondheidscheck door de dierenarts) kan ontzettend veel leed, geld, ellende en verdriet besparen!

Lees meer »

Hartworm wordt veroorzaakt door Dirofilaria immitus, een parasiet die wordt overgedragen door muggen. Deze parasieten hebben (net als bij leishmania en de tekenziektes) een ontwikkelingsstadium in de mug. Deze ontwikkeling is alleen mogelijk als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan qua temperatuur en luchtvochtigheid. Deze condities komen hier in nederland (nog) niet voor, waardoor hartworm hier dus ook niet voorkomt.

Lees meer »

De start van uw hond is op z'n zachtst gezegd niet ideaal geweest. Gelukkig gaat hij nu een thuis krijgen waar hij, eenmaal gewend, de traumatische ervaringen kan gaan verwerken en van het leven kan gaan genieten. Een goed, gezond gebit kan hierbij zeker helpen. Want, net als voor u geldt ook voor uw hond, 'een gezond gebit is een kostbaar bezit'.

Lees meer »

dogstars