LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Opvang Greet zet zich in voor de honden uit asiel Unión Animal.Opvang Greet

In 2007 was Unión Animal een dodingsstation, vrijwilligers namen het op voor de honden, gingen in gesprek met de gemeente en met toestemming van de gemeente hebben ze het in 2009 overgenomen en is het een non-profitorganisatie geworden.

Het asiel Unión Animal is gevestigd in Priego de Cordoba.

Elk jaar komen er bij Unión Animal ongeveer 200 honden binnen. Bijna al deze honden zijn in de steek gelaten ... meestal worden honden in zeer slechte staat opgevangen ... ziek, ondervoed en vol parasieten ... Vaak redden we puppy's die zonder moeder gevonden worden en die dan om de paar uur gevoed moeten worden, deze puppy's gaan naar een pleeggezin die hun leven proberen te redden. Alle honden die binnenkomen gaan naar de dierenarts. De dierenarts controleert ze en als de honden ziek zijn, worden ze onmiddellijk behandeld. Als de hond sterk genoeg is gaat hij het asiel in, als hij volwassen is gaat hij naar het ¨volwassen¨ asiel en als het een pup is van meer dan twee maanden oud gaat hij naar het ¨puppy¨ asiel. Er worden foto's van de honden gemaakt en de zoektocht naar een goed thuis begint.

Union Animal biedt onderdak aan bijna alle honden die jaarlijks worden gevonden en aan de honden die door de Seprona (het dierenbeschermings onderdeel van de politie) worden gebracht. Maar helaas zijn er altijd honden die niet geadopteerd worden en al jaren en jaren bij ons zijn. We hebben momenteel 76 honden, waarvan 58 honden in de twee asielen en 18 honden bij pleeggezinnen. Het gemeentebestuur van Priego de Córdoba stelt ons het terrein ter beschikking en we krijgen een budget van € 13.000 per jaar. Dit geld helpt ons alleen met de kosten van ongeveer 90 honden. De kosten van de andere honden die jaarlijks binnenkomen worden gedekt met geld uit donaties. rommelmarkten en geld van de adopties. Om voor de twee asielen te zorgen, het schoonmaken en om de honden naar de dierenarts te brengen, heeft Unión Animal een persoon nodig die hier dagelijks voor zorgt. Die persoon krijgt een salaris van € 840 per maand... daarnaast bestaat Unión Animal uit 5 vrijwilligers die de honden helpen, foto's maken, wassen, helpen schoonmaken, wandelen en socialiseren van de honden. Het komt ook regelmatig voor dat er honden zijn met tumoren, breuken, ernstige verwondingen etc.... deze honden hebben speciale veterinaire aandacht nodig en die kosten worden ook door de vereniging gedragen.

We houden van ons werk bij Union Animal en doen wat we kunnen, we blijven ons inzetten voor de dieren.

De video is van Shorty in het puppy gedeelte.

dogstars