LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

OPVANG GREET ZET ZICH IN VOOR DE HONDEN VAN DE ASIELEN UNION ANIMAL EN ACÓGENOS

Opvang Greet

 

 Door jaren problemen met de gemeente, o.a. dat ze Union Animal niet meer betaalden maar dat ze wel nog steeds gebeld werden om honden op te nemen heeft Unión Animal besloten per 1 oktober 2023 het asiel te sluiten omdat het financieel niet meer op te brengen was.
De gemeente heeft nu iemand ingehuurd om honden van de straat te halen en ze op te nemen in het nu gemeentelijke asiel.
De vrijwilligers van Unión Animal blijven zich ondanks de problemen met de gemeenten toch nog inzetten om een goed thuis te zoeken voor de honden omdat de gemeente totaal niet over adequate faciliteiten beschikt om honden buiten Europa te kunnen laten adopteren.

Mascotas 1Mascotas 5

 

 

 

 

 

 De video is van Shorty in het puppy gedeelte.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 OpvangGreet Acógidos2

 

Acógenos, is opgericht rond 2003 en werd gevormd door een kleine groep mensen die opkwamen voor de verlaten honden in onze stad, Cabra (Córdoba).
In onze stad was ons begin niet gemakkelijk, maar vandaag zijn we een asiel die ervoor heeft gezorgd dat onze gemeenteraad heeft gestemd voor het leven van de honden en niet voor het offeren van deze dieren. Het is een gemeentelijk asiel en heeft een capaciteit voor ongeveer 65 honden.

Maar .....het onderhoud wordt gedaan door vrijwilligers, inclusief de verbeteringen zoals de bestrating van de patio’s, het betegelen van de kooien, verven, desinfectie, inspecties, reinigen van roosters, elektriciteit, plaatsen van hekken.

Collage Acógenos

We hebben een overeenkomst getekend met ons gemeentebestuur voor een bedrag van 12.000 euro per jaar, die ons in twee keer wordt gegeven, 9.000 euro aan het begin van het jaar en 3.000 euro aan het einde van het jaar. Helaas is dit geld niet voldoende. Gemeentebestuur
Alleen al qua voeding verbruiken onze honden ongeveer 1000 kg voer per maand met een maandelijks uitgave van 750 euro. Wat we doen om extra        geld in te zamelen is verschillende evenementen organiseren zoals loterijen en bbq's.Dankzij de teaming-applicatie krijgen we ook wat geld binnen waarvan we de vaccinaties kunnen betalen.
Ook krijgen we regelmatig donaties van anonieme mensen en van de Duitse vereniging waarmee we samenwerken. Via hun worden 90% van onze honden geadopteerd.

Op dit moment bestaat de raad van bestuur van Acógenos uit 5 personen, die al het werk uitvoeren dat een asiel met zich meebrengt, reddingen, dierenarts bezoek, foto's, video's, verspreiding op sociaal media, administratie, contacten met andere verenigingen, reizen,
evenementen...

Een kleine groep vrijwilligers zorgt ervoor dat onze honden het buitenleven leren kennen, ze gaan met ze wandelen, leren ze aan de lijn te lopen, socialiseren ze.
Ze doen dit altijd op zondag, vrijwilligersdag.

 Collage Acógenos1
In ons asiel zijn er vandaag de dag 80 honden, die afhankelijk zijn van onze hulp. We hopen dat alle honden een leven krijgen dat ze verdienen. Ook als het ons soms aan kracht en middelen ontbreekt, zullen we blijven vechten om een goed thuis voor alle honden te vinden.

 

dogstars