LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Wij bemiddelen de Podenco's uit verschillende asielen in Spanje en hopen via u en de site ze een fijn thuis te geven.

Adopteren, hoe gaat dat in zijn werk?

En dan is het zover u heeft op de site een hond gevonden waar u niet meer omheen kunt. U bent halsoverkop helemaal verliefd geworden op dat ene hondje. Omdat er meestal veel vragen open blijven bij de adoptie van een hondje uit het buitenland hebben wij gekozen voor een zeer uitgebreide uitleg omtrent een adoptie en alles wat er (eventueel) bij komt kijken in een intakegesprek. Houdt u er rekening mee dat wij ook in Spanje na moeten vragen of de hond van uw keuze nog in het asiel verblijft.

En dan?

Ja dan gaan we informatie vragen over de hond. En kijken of die informatie past bij uw huissituatie. Is de hond sociaal? Hoe staat het met kinderen? Kan de hond samen met katten? Is de hond angstig? Heel veel vragen die zowel u als ons moeten kunnen duidelijk maken of uw keuze de juiste is. En of u zich bewust bent van de verantwoordelijkheid die u aangaat. Immers een asielhond uit Spanje in een gezinssituatie kan zich heel anders gaan gedragen. Wij bemiddelen bij adopties vanuit de gedachte een asielhond een nieuw blijvend thuis te vinden. Blijvend! Dan is het heel belangrijk dat een adoptant, u dus, zich bewust bent van het feit dat u een hond met bagage in huis haalt. En dat dit betekent dat u geen welopgevoede heer of dame gaat ontvangen, maar een heer of dame die u met wat begeleiding en geduld en liefde heel erg veel terug zal geven aan dankbaarheid, kameraadschap en liefde. U zult dus kunnen begrijpen dat wij altijd zullen proberen een huisbezoek te laten plaatsvinden.

Bij een gezin met kinderen onder de vier jaar plaatsen wij geen hond en wij vragen van onze adoptanten een tuin omheining van minimaal 1,80 meter. Zijn beide partijen (adoptant en bemiddelaar) het na deze tijd nog helemaal eens met elkaar wordt uw toekomstige nieuwe familielid op de website op gereserveerd gezet.

Adoptie Overeenkomst

De afhandeling van de adoptie is de laatste stap. U wordt verzocht de adoptie overeenkomst te ondertekenen, een foto per bladzijde te maken of het document in te scannen en te mailen naar:  

 

Per 1 januari 2023 bedragen de adoptiekosten 365,00 euro.
 
Wat kunt u hiervoor van ons verwachten:
 
Inentingen:
Rabiës, Cocktail.
Ontworming.
Behandeling tegen vlooien en teken.
Bloedonderzoek op Middellandse Zeeziektes.
EU Paspoort.
Vervoer naar Nederland.
Microchip
Honden boven de 8 maanden zijn gecastreerd/gesteriliseerd.
Pups onder de 8 maanden moeten, zodra ze de leeftijd van 8 maanden hebben bereikt, op eigen kosten nog gecastreerd/gesteriliseerd worden.
Bij de aankomst van de hond krijgt u: een anti-ontsnappingstuig, een martingale halsband en een riempje.
 
 

Overmaken Adoptiebedrag

Pas als wij uw adoptiegeld op onze rekening hebben ontvangen kunnen wij opdracht geven om uw hond reisklaar te gaan maken. Zodra het bedrag van € 365,00 op de rekening is ontvangen dan zal uw hond de code geadopteerd krijgen.

Het adoptiebedrag kan overgemaakt worden op RaboBank rekeningnummer NL33 RABO 0162 658 664 t.n.v. Stichting Podencoworld o.v.v. naam hond.

IBAN: NL33RABO0162658664 BIC: RABONL2U

Waarom is de adoptie pas een feit als uw adoptiegeld binnen is en niet al wanneer de overeenkomst is ontvangen?

Ja, kort maar krachtig, uw adoptiegeld moet naar Spanje worden overgemaakt voordat men uw hond reisklaar kan maken. De asiels in Spanje en Portugal hebben geen eurocent ter beschikking om de kosten van het reisklaar maken voor te schieten. De asielen kampen met enorme financiële problemen die voornamelijk voortkomen uit dierenartskosten voor alle asielhonden. Houdt u er alstublieft rekening mee dat de periode tussen adoptie en vlucht minimaal 3 weken zal gaan duren en soms nog iets langer.

Chip

Uw hond is gechipt. Echter de chip staat niet op uw naam, maar op naam van de asielen in Spanje en Portugal. De Stichting draagt er zorg voor dat microchip van de Hond op de dag van aankomst in Nederland is geregistreerd in de databank van Petlook op naam van de Stichting. Het is de “Adoptant” niet toegestaan deze registratie te wijzigen. Laat zo snel mogelijk de chip overzetten op uw eigen naam, zorg dat hij/zij geregistreerd staat. Dit kunt u doen bij https://ndg.nl/reg/index.php. Voor Belgische adoptanten geldt dat zij dit moeten doen bij hun dierenarts. Het is zowel in Nederland als in België verplicht uw hond te registreren. Mocht u nog vragen en/of andere informatie wensen kunt u altijd contact opnemen met ons.

En als u nu toch net voor de vlucht beslist dat u er toch vanaf ziet? Een gemiste kans voor de hond. Als het een kwestie is van niet goed nadenken, jammer, want in die tussentijd had de hond misschien een ander baasje kunnen hebben.

Maar er zijn nu eenmaal ook onvoorziene omstandigheden die een adoptie niet kunnen laten doorgaan. Tja en dan volgt de vraag: “krijg ik nu mijn adoptiegeld terug”. Begrijpelijk van uw zijde en wij hopen dat u ook begrip heeft voor het nu volgende antwoord: een gedeelte kunnen wij u retourneren, helaas niet het hele bedrag. Wij hebben u immers in de adoptieprocedure uitgebreid verteld dat uw adoptiegeld wordt overgemaakt naar Spanje om de hond reisklaar te maken. En dat gebeurt direct wanneer uw geld op onze rekening wordt bijgeschreven. Uw adoptiegeld is dus uitgegeven aan dierenartskosten. Echter – als u voor de hond op transport gaat – kenbaar maakt dat de adoptie niet doorgaat kunnen wij u slechts de transportkosten ad € 77,00 retourneren. Houdt u er alstublieft rekening mee dat u zelf opdracht geeft de hond reisklaar te maken, door het adoptiegeld op onze rekening te storten. Hiermee zet u de procedure in Spanje in werking. Een procedure waarbij geld aan de dierenarts dient te worden betaald.

Wat te doen als het toch mis gaat?

Ondanks alle goede intenties en goede wil kan het voorkomen dat een adoptie geen goede afloop lijkt te krijgen. Het is daarom van groot belang dat u niet opgeeft bij de eerste tegenslag. Dat zou een oneerlijke zet zijn tegenover de hond die al zoveel heeft doorstaan. De honden die vanuit het asiel komen hebben een aardig jasje uitgedaan en dat wordt vaak vergeten. Zij hebben echt even de tijd nodig om bij te komen en vertrouwd te raken met de nieuwe omgeving.

Wat de reden is dat ze in het asiel komen is vaak niet helemaal bekend. Dat ze geen fijn leven hebben gehad is in bijna alle gevallen een gegeven. En als je dan eenmaal een plekje onder de zon hebt, al is het dan maar in een armlastig asiel, is het toch weer een enorme verandering om te worden geadopteerd. Ook de honden moeten hiervan bijkomen.

Immers, vanuit de “vertrouwde omgeving” word je eerst gecastreerd of gesteriliseerd en geprikt en bekeken. Daarna moet je in een pension, weer een vreemde omgeving. Dan komt iemand je ophalen, moet je in een transportbox en word je na een rit van ruim anderhalf uur op een karretje gezet. In de vertrekhal wordt je nog eens uit je box gehaald omdat de box door de scanner moet en daarna weer terug in je box gezet en dan.. ja dan heb je nog een vlucht van twee en een half uur voor de boeg en een busrit van ruim twee uur.

Wij zijn ons echter bewust dat het soms gewoon niet lukt. Omdat het een match is die niet werkt, omdat het niet klikt! Uit ervaring weten wij dat het zelden een kwestie is van mismatch of niet klikken. Helaas komt het vaker voor dat een adoptant zich niet realiseert/ bewust is waar hij/ zij aan begint. Als er echt sprake is van mismatch of helemaal niet klikken met het gezin gaat de adoptiebemiddelaar direct aan de slag om een opvanggezin te vinden. U dient wel rekening te houden met een wachttijd tot een geschikte plaats vrij komt in een opvangadres. Podencoworld gaat ervan uit dat u als adoptant de hond bij u in huis zult houden tot het moment dat er een opvanggezin is.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met: 

 

dogstars