LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Het PAWS-PATAS dierenasiel in de buurt van een klein stadje genaamd Turre in Costa Almeria, Andalusië gaat nu zijn 34e jaar in. Hun missie is om tijdelijk Paw Patasonderdak te bieden aan zwerfkittens, katten, puppy's en honden. Hun doel is om permanente huizen te vinden en een gezonde huisdierengemeenschap en verantwoordelijk huisdierenbezit te ondersteunen. Alle vrijwilligers zetten zich in om het leven van de dieren te verbeteren; ze zijn trots op hun werk en streven ernaar om de dakloze dieren veilig, gelukkig en beschermd te houden.

De liefdadigheidsinstelling voor dieren ontvangt geen subsidie van de overheid en is volledig afhankelijk van publieke donaties, mensen die lid zijn van de organisatie, verkooppunten voor goede doelen en fondsenwervende evenementen. De opvang heeft minstens €10.000 per maand nodig om "de raderen te laten draaien". Naast zeer hoge dierenartsrekeningen is er geld nodig voor water, elektriciteit, brandstof, onderhoudswerkzaamheden, schoonmaakmiddelen, voedsel, kattenbakvulling, enz. Alle dieren krijgen direct medische zorg, inclusief ontwormen, ontvlooien, vaccinaties, castratie, microchip, noodzakelijke operaties en een paspoort in de hoop op het vinden van hun "furever home". PAWS-PATAS heeft ook "opvanggezinnen" nodig omdat er nooit "genoeg ruimte" is in het asiel. De mensen die zo vriendelijk zijn om een opvanggezin te worden, krijgen alle benodigde dekens, manden, voedsel en medische kosten indien nodig.

Shelter manager Vanessa Maipauw werkt al 6 jaar in het asiel en heeft veel trieste en pijnlijke situaties meegemaakt, maar natuurlijk zijn er ook veel meer momenten geweest die veel geluk, vreugde en voldoening hebben gebracht aan alle vrijwilligers die vaak onder extreme omstandigheden werken. Een jaar geleden werd één van de spannende en lonende samenwerkingsverbanden tot stand gebracht tussen PAWS-PATAS en Podencoworld in Nederland.

Alles aan de podenco staat voor jacht, de lichaamsbouw, het karakter, de geest en hun beweging. Ze zijn niet agressief, maar dapper in de strijd, onvermoeibaar in hun inspanningen, taai, gehoorzaam, snel en trouw. Echter, wanneer de jachtseizoenen eindigen in de lente en de herfst, worden veel Podenco’s verdwaald gevonden, achtergelaten, hongerig en in slechte gezondheid aangetroffen. Ze sterven van honger, ziekte, mishandeling en slaag. Velen worden opgehangen. De meeste zijn niet gechipt, dus hun eigenaren kunnen niet worden opgespoord en helaas kent de Spaanse wet geen strafblad voor deze daden. Gelukkig verandert deze situatie en de wet snel.

Het asiel van PAWS-PATAS verwelkomt ook buitenlandse vrijwilligers die ter plaatse kunnen verblijven in een zeer comfortabele accommodatie. Er zijn plannen om de quarantaine-eenheden voor zowel katten als honden uit te breiden en onlangs zijn er zonnepanelen geïnstalleerd zodat de elektriciteitskosten omlaag kunnen. Er liggen nog veel meer plannen in het verschiet om het asiel zo veilig en gastvrij mogelijk te maken. Het hebben van deze "Podenco" relatie met mensen in Nederland waar de honden direct een thuis vinden is een ongelooflijk hoofdstuk in het voortbestaan van PAWS-PATAS.

 

 

dogstars