LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 vliegen

Vliegt u vanuit Spanje naar Nederland dan kunt u onze stichting (en daarmee de honden) enorm helpen door u aan te melden als vluchtbegeleider. Dit kan via .

Vluchtbegeleider, wat houdt dat in ?

Zodra een hond geadopteerd is wordt deze gereed gemaakt voor de reis naar Nederland. Naast de nodige medische voorbereidingen (chippen, inenten, steriliseren e.d.) worden ook alle papieren voor de vlucht geregeld.

Honden kunnen echter niet zomaar op het vliegtuig worden gezet, maar moeten worden bijgeschreven op naam van een passagier. Hiervoor zijn wij afhankelijk van vluchtbegeleiders. Dit zijn meestal vrijwilligers, die zakelijk of op vakantie naar Spanje reizen en op de terugreis één of twee honden willen meenemen.  (Niet alle luchtvaartmaatschappijen nemen overigens honden mee. Alleen Transavia)

Hoe gaat het precies in z’n werk ?

Alles wordt voor u geregeld door onze vrijwilligers. U geeft uw boekingsnummer aan ons door en wij zorgen ervoor dat de hond wordt bijgeboekt. In Spanje zorgen de vrijwilligers van het asiel ervoor dat ze op tijd met de hond op het vliegveld zijn. Om alles vloeiend te laten verlopen zorgen wij ervoor dat de vluchtbegeleider(s) en de vrijwilligers van het asiel telefonisch bereikbaar zijn. Alle papieren zijn voorbereid, de hond wordt in een bench gedaan en ingecheckt bij de vertrek balie van Transavia. U hoeft zelf niets anders te doen dan toe te kijken en het paspoort van de hond mee te nemen in het vliegtuig.

Is het dan niet gevaarlijk ?

Iedereen die wel eens gevlogen heeft weet, dat je nooit “pakketjes” voor een ander moet meenemen. Er kunnen immers drugs of andere smokkelwaar in verstopt zitten. De honden vanuit Spanje/Portugal krijgen echter niet de kans om iets illegaals mee te nemen. De bench waar de hond inzit gaat namelijk 2x door een scanner bij de douane op het vliegveld (éénmaal leeg en één maal met hond). Na de scanner gaat de bench richting vliegtuig.

Dit alles gebeurt onder begeleiding van iemand van Flight Care en de vrijwilliger van de shelter. Vervolgens loopt u zelf naar de douane.

De reis

De hond vliegt mee in een ruimte onder de cockpit, die net als de cabine ook op druk blijft en waar het tijdens de vlucht niet vriest. Eenmaal in Nederland aangekomen wordt de bench samen met de andere bagage naar de aankomst terminal gebracht en bij een aparte balie naast de bagageband afgegeven.

U haalt de bench daar af en neemt deze mee de aankomsthal in. Daar vindt dan een warm onthaal plaats door de nieuwe baasjes en de vrijwilligers van Podencoworld. Het is vaak een ontroerende gebeurtenis en het heeft iets feestelijks.

aankomst

dogstars