nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Wij zijn, in de eerste plaats, op zoek naar gastgezinnen voor Podenco’s die terug komen van adoptie. Dit kan om verschillende redenen zijn: scheiding, meer moeten gaan werken, niet goed nagedacht hebben wat een hond in huis inhoud enz.

Verder halen wij soms honden uit een asiel in Spanje naar Nederland als ze spoed hebben, ook dit kan verschillende redenen hebben, ze kunnen niet aarden in het asiel, worden aangevallen, hebben extra zorg nodig enz.

Een gastgezin houdt in dat er een Podenco bij jullie thuis in Nederland in de opvang mag verblijven, dus zeg maar een tijdje mag logeren. Dat kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden, het is maar net hoe snel er een adoptie baasje komt. Het is een verantwoordelijke taak. Veel Podenco’s, en zeker die uit een asiel in Spanje, hebben nog nooit in een huis gewoond, hebben nog niet geleerd aan een riem te lopen en zijn vaak nog niet zindelijk.

Omdat het belangrijk is dat de hond tot rust komt en met vertrouwen zijn/haar nieuwe leven kan beginnen en/of de hond nog veel moet leren, zoeken wij gastgezinnen met ervaring met honden, bij voorkeur ervaring met Podenco’s. We zoeken mensen die met veel geduld, aandacht en liefde een Podenco, die vaak nog weinig goeds in hun leven hebben gekend, een tijdelijk thuis willen bieden en het aankunnen om hun tijdelijke opvanghond weer gedag kunnen zeggen als de gelukkige dag van de adoptie daar is.

linop1

De functie van een gastgezin

Voor de Podenco zal alles in het begin vreemd zijn en zal de hond even moeten wennen, zodat er in het begin nog niet teveel gevraagd en verwacht kan worden van de hond. Spannend natuurlijk, voor zowel het gastgezin als de hond, maar ook heel leuk en dankbaar werk.

Wilt u gastgezin worden? Bent u gemotiveerd en heeft u veel tijd om u in te zetten voor een tijdelijke hond? Mail ons! () De kosten van medicijnen en dierenartskosten zijn voor onze rekening. Uiteraard willen we graag op de hoogte blijven van de gezondheid en het gedrag (met andere huisdieren, kinderen, verkeer etc.) van de Podenco, zodat we de hond zo goed mogelijk kunnen plaatsen. Als u in de gelegenheid en bereid bent ons hiermee te helpen, laat ons dat dan alstublieft even weten. U staat er niet alleen voor, we houden regelmatig contact en loopt u ergens tegenaan dan lossen we dat samen op. Wij willen ze zo graag de kans geven op een beter leven bij een warm adoptiegezin!

Kunt u zich vinden in het bovenstaande verhaal, wilt u veel tijd, liefde, aandacht en geduld besteden aan een tijdelijke opvanghond, neem dan a.u.b. contact op met: 

De Podenco’s zullen u erg dankbaar zijn en het is geweldig om een Podenco (weer) op te zien bloeien.