LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Rufo

Geboortejaar: januari 2021
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 45
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
16-09-2023

Omschrijving

Opvang Greet:

Rufo liep rond in de buurt van het asiel, hij zocht eten in de buurt van een afvalcontainer.
Een vrijwilliger riep hem, hij benaderde ons heel voorzichtig en kwispelde, vriendelijk en zonder weerstand. Zoals verwacht had hij geen chip, was ongeveer 7/8 maanden oud, de eerste weken vond Rufo het niet zo prettig om in het asiel te zijn, hij huilde voortdurend en eiste veel aandacht van ons, die hij dan ook kreeg.

Rufo is actief, loopt goed aan de lijn, Rufo geeft veel liefde, hij is altijd in een goed humeur en dat laat hij ons zien door voortdurend te kwispelen, hij is niet bang. Hij kan goed overweg met reuen en teven en door zijn goede karakter zou hij geschikt zijn voor een familie met kinderen.

Bij aankomst in het asiel werd hij behandeld voor dermatitis, hij kreeg daarvoor een dagelijks bad met een speciale shampoo. Tot nu toe heeft hij er geen last meer van gehad.
Ook was hij positief voor leishmania en is behandeld met glucantime (4 ml per dag) en 100 mg allopurinol (1 tablet elke 12 uur). Op 11 augustus 2023, is hij opnieuw getest en deze test was negatief en is de behandeling beëindigd. Over 6 maanden weer een test. Rufo heeft wel wat littekens op zijn kopje door de leishmania.

Rufo’s koffertje staat al klaar, hij hoopt dat hij snel zijn eigen, lieve familie vindt die hij trouw mag zijn voor de rest van zijn leven.

(Input 16 september 2023)

dogstars