LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Ziggy

Geboortejaar: april 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 42
Gewicht: 12
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
15-09-2023

Omschrijving

Opvang Greet:

Ziggy heeft een aantal maanden rondgezworven in een veld, hij had er zijn thuis van gemaakt. De persoon die daar werkte had een plek voor hem voorbereid waar hij kon schuilen, hij kreeg water en eten. Zijn angst en wantrouwen deden hem bij de minste beweging wegrennen met het gevaar dat hij overreden zou kunnen worden, want er was een drukke weg in de buurt.
Helaas was dit het geval, na een aantal dagen hem niet gezien te hebben verscheen Ziggy weer. Hij was zwaargewond, twee van zijn pootjes waren gebroken, er was geen twijfel mogelijk dat hij hulp nodig had. De persoon nam contact op met ons asiel, na een aantal dagen van mislukte pogingen van onze kant konden we hem eindelijk vangen dankzij een net en met hulp van de persoon die maanden voor Ziggy had gezorgd.
Ziggy was zeer angstig, hij beet ons verschillende keren, zo erg zelfs dat we naar de eerste hulp moesten, maar dat maakte niet uit, we hadden Ziggy en nu kon hij behandeld worden in de dierenkliniek waar we hem heen brachten.
Hij had twee gebroken pootjes (voor en achter links). Hij is geopereerd aan beide pootjes en ze hebben plaatjes geplaatst. In de dierenkliniek waar hij een aantal dagen opgenomen is geweest, zijn Ziggy's herstel en socialisatie niet gemakkelijk geweest. Na zijn operatie moest hij veel rust houden, in de tussentijd hielpen zijn rust en ons geduld ons om geleidelijk zijn vertrouwen te winnen. Hij is nu volledig hersteld en leidt een normaal leven zonder beperkingen.
Ziggy is een vrolijke, gezellige hond, ondanks dat hij een volwassen hond is lijkt zijn karakter erg op dat van een puppy. Hij denkt alleen maar aan spelen, rennen en springen. Hij kan het goed vinden met andere honden, zijn aanvankelijke angst is helemaal verdwenen en nu vindt hij het heerlijk om te ontdekken wat het leven hem te bieden heeft. Ziggy is nu een heel andere hond dan degene die we ophaalden, een hond vol energie, klaar om zijn definitieve thuis te vinden en de wereld te ontdekken.

Welke lieve familie of baasje geeft hem die kans?

(Input 15 september 2023)

dogstars