LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

León

Geboortejaar: september 2020
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 56
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 12-03-2024
Toegevoegd:
01-09-2023

Omschrijving

Asiel Malaga Animales y Plantas:

Update 12 maart 2024: León was inmiddels geadopteerd maar ook weer 2 keer achtergelaten, de laatste keer hebben ze hem niet eens 48 uur de kans gegeven in wat "zijn forever home" zou worden. León is al bijna 3 jaar in ongeduldige handen, ze begrijpen hem niet, ze geven hem niet de tijd en ruimte die hij nodig heeft om zich aan te passen, ze begrijpen niet dat hij uit zijn vertrouwde omgeving is gehaald en omringd is door een heleboel nieuwe dingen voor hem (nieuwe ruimtes, mensen, prikkels, routine...) waaraan hij moet wennen.

Leon is, als je hem leert kennen, een hele lieve hond, hij houdt van geknuffelsessies, hij vindt  het heerlijk om met ons te knuffelen, als hij zelfverzekerd is houdt hij van menselijk contact. Hij kan een beetje verlegen zijn als hij je niet kent en zijn hondenmaatjes niet bij hem in de buurt heeft, omdat hij in dat opzicht nog steeds een wat onzekere hond is, maar toch is het niet iets waar hij veel moeite mee heeft als hij maar zijn ruimte krijgt en hij niet het gevoel heeft dat ze zich erg opdringen bij hem.

León is ook een hond die zich laat behandelen, hoewel hij het niet erg leuk vindt als hij moet worden behandeld door iemand die hij niet vertrouwt. Als hij een wond heeft die jeukt of veel pijn doet, kan hij doen alsof hij bijt, op dit moment heeft hij dat nog niet gedaan bij mensen die hij vertrouwt.

Met katten is hij in het asiel getest, hij toonde geen speciale interesse in hen, dus we denken niet dat het problemen zal geven maar dit zal, zoals eigenlijk altijd, goed begeleid moeten worden.

Als hij ergen van schrikt kan hij een ruk aan de riem geven om weg te komen van die prikkel die hij niet leuk vindt, hoewel we hebben gemerkt dat dit de laatste maanden veel is verbeterd en dat hij geen reactie van dit type meer heeft gehad. Maar we sluiten niet uit dat hij het op een nieuwe plek, waar hij nog wat wantrouwig, nog kan doen. We vinden het belangrijk om te benoemen, vooral voor de eerste tijd als hij buiten is, dan kan er rekening mee gehouden worden.

Ondanks dat León al veel verbeterd is hij geen beginnershond en dus zoeken we nog steeds een geduldige en empathische familie voor hem, die begrijpt dat hij het niet makkelijk heeft gehad in het verleden en dat het niet gemakkelijk voor hem zal zijn om zich aan te passen. De aanwezigheid van een andere hond in het gezin zou ideaal zijn omdat dat hem zal helpen sneller te vertrouwen en zich aan te passen, en natuurlijk op een positievere manier vanuit zijn oogpunt. We zijn er zeker van dat hij, met veel liefde en begrip, beetje bij beetje meer vooruitgang zal boeken, vooral als hij die kans krijgt in een “forever” HOME. 13 nieuwe foto's en video toegevoegd

(Input 1 september 2023): Deze prachtige podenco is León. Hij kwam aan toen hij nog maar net 11 maanden oud was, totaal doodsbang en niet wetend wat er gebeurde. Zijn ogen weerspiegelden de pure angst en paniek van alles om hem heen. Hij gromde naar ons, blafte, huilde... hij wilde zich gewoon onzichtbaar maken om niet nog eens gewond te raken.

In de 2 jaar die hij nu bij ons is, begon hij ons te vertrouwen, van elke dag te genieten, het was een langzaam proces maar zonder pauze. Met geduld, liefde en lekker eten kun je alles bereiken.

Desondanks is hij nog steeds een verlegen hond met onbekende mensen totdat hij ze vertrouwt, maar hij is OK als hij zijn ruimte krijgt, niet overweldigd wordt.

León leeft zonder problemen samen met zowel reuen als teven, hoewel hij soms wat bazig kan zijn als hij vertrouwen krijgt in de buurt van andere honden. Hij is vriendelijk met andere honden en deelt eten, speelgoed en knuffels. Hij geniet van het samenzijn en spelen met andere honden.

Bovendien helpt de aanwezigheid van een andere hond hem om mensen te vertrouwen, wat hem zelfvertrouwen geeft. Hij heeft de kattentest in het asiel doorstaan, hij toonde niet veel interesse in hen, dus we geloven niet dat hij een probleem met hen zou zijn maar dit zal (zoals eigenlijk altijd) goed begeleid moeten worden.

Leon is een erg intelligente hond. Met de steun van de andere honden van zijn kennel heeft hij het commando van zitten geleerd in afwachting van zijn traktatie. Hij is ook een erg nieuwsgierige hond, hij houdt ervan om te snuffelen, nieuwe plekken te ontdekken, non-stop te spelen en veel te knuffelen, als hij je eenmaal vertrouwt.

León loopt heel goed aan de lijn, hij trekt niet en loopt netjes naast je. Hij is bang voor harde geluiden en auto's, dus het zal misschien even duren voordat hij gewend is aan de stad, maar met geduld is alles mogelijk!

Verder is er iets merkwaardigs met Leon en dat is dat hij een beetje onvoorspelbaar kan zijn tijdens het wandelen, dit is omdat hij soms schrikt van dingen waarvan we niet verwachten dat hij er bang voor is. Als dit gebeurt, trekt hij aan de riem om weg te komen van die enge prikkel. We vinden dit belangrijk om te vermelden, zodat zijn nieuwe baasje er rekening mee kan gehouden.

León is ook nog eens in de steek gelaten toen hij bij ons in het asiel was. Hij was geadopteerd, maar door het ongeduld van de familie met betrekking tot zijn angst, is hij aan ons teruggegeven. Daarom zijn we op zoek naar een geduldig en empathisch gezin, dat begrijpt hoe moeilijk zijn verleden is en dat het tijd zal kosten voordat hij zich volledig heeft kunnen aanpassen. Als er al een andere hond aanwezig is, zou dat perfect zijn, omdat dat hem zou helpen vertrouwen te krijgen en zich sneller aan te passen, naast dat het iets positiefs in zijn leven zou zijn.

We zijn er zeker van dat hij met genoeg liefde en begrip steeds beter zal worden, zeker als hij dat in een forever home kan doen, wie geeft León deze kans?

 

Video

dogstars