LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Lilly

Geboortejaar: maart 2022
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 49
Gewicht: 10
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 09-10-2023
Toegevoegd:
03-04-2023

Omschrijving

Asiel Spanische Tiere in Not:

Update 9 oktober 2023: Lilly is nog een beetje angstig. Ze heeft een thuis nodig op een rustige plek en waar een stabiele volwassen hond is die al deel uitmaakt van de familie. Een eigen, veilige tuin is ook noodzakelijk.

Lilly is erg actief, ze heeft veel energie. Ze heeft een baasje of familie nodig die dagelijks met haar bezig zijn, ervaring hebben met podenco's en elke dag lekkere wandelingen kunnen maken of lekker met haar gaan rennen in veilig omheinde parken.

Welke actieve familie of baasje kan haar dit geven en geeft haar daarmee het leven waar Lilly van droomt?

Input 3 april 2023: Dit mooie meisje is Lilly! Ze ging altijd naar dezelfde wijk in Malaga om naar eten te zoeken. Gelukkig zagen een paar lokale dames haar en zij begonnen er een gewoonte van te maken dat ze, steeds op dezelfde plaats, eten en water voor haar achterlieten. Beetje bij beetje wonnen ze daarmee haar vertrouwen totdat ze zich op een dag eindelijk liet aanraken en ze haar konden meenemen naar hun huis. Heel erg bedankt Olivia en Hilda voor jullie betrokkenheid bij deze zaak en het vragen om onze hulp.

We hebben Lilly naar de dierenarts gebracht maar zoals verwacht had ze geen microchip en niemand heeft naar haar gezocht of naar haar gevraagd. Lilly is nog een jong meisje, ze is net 1 jaar oud, is 49 cm en weegt 9,6 kilogram.

Mooie Lilly woont sinds februari bij een opvanggezin en ze heeft zich goed gesetteld, er is zelfs een inwonende hond en dat gaat zonder problemen.

Lilly is erg blij met de grote, hoge omheinde tuin en gooit vrolijk haar speelgoed in het rond, maar mensen maken haar nog steeds wat bang. Om Lilly zelfverzekerder te laten worden, heeft ze vaste structuren en rituelen nodig die ze als leidraad kan gebruiken, dit wordt al dagelijks liefdevol met haar geoefend. Lilly is een erg vriendelijke meid die het liefst op de achtergrond blijft en nooit ruzie zoekt.

Lilly kan een poosje alleen gelaten worden maar dan wel in het gezelschap van andere honden, ze wacht geduldig tot haar opvangmama weer thuis is en maakt ook niets stuk.

De slimme Lilly wist vanaf het begin dat je je behoeftes alleen buiten doet. Aan de lijn loopt ze netjes naast haar mens en autorijden is ook geen probleem voor haar.

We zouden het liefst willen dat Lilly een liefdevolle en geduldige familie krijgt met één of meerdere leuke, gezellige en veilige hondenmaatjes waarmee ze heerlijk kan ravotten en spelen.

De verantwoordelijkheid voor een hond uit het asiel is vaak een bijzondere uitdaging. De honden nemen een rugzak mee met ervaringen uit het verleden of ongetrainde situaties en hebben tijd nodig om aan hun nieuwe leven te wennen.

Voor dit lieve meisje zoeken we een baasje met ervaring met honden die nog wat angstig zijn en het liefst al een stabiele hond in huis. Een eigen thuis waar ze zich veilig kan voelen en kan uitgroeien tot het vrolijk podenco dametje dat ze hoort te zijn.

 

Video

dogstars