LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Chocolate

Geboortejaar: oktober 2014
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 30
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 08-04-2023
Toegevoegd:
27-03-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 8 april 2023: Even een update van Chocolate want de meest oplettende mensen zullen het hebben gemerkt, ze stond niet meer online en nu opeens wel weer! 

Chocolate had namelijk een gouden mand gevonden in Duitsland. Alles was geregeld, er moest een paar weken gewacht worden maar het was helemaal zeker. Helaas door omstandigheden die niks met Chocolate te maken hebben, gaat deze adoptie niet door. Hierdoor is ze dus een aantal weken "onzichtbaar" geweest. En dat is verloren tijd helaas!  Gelukkig heeft ze er zelf niks van gemerkt. Chocolate doet het super in het asiel, maakt overal het beste van en begroet ons elke dag weer met een enthousiaste kwispel en haar prachtige podenco-smile. Maar uiteraard gunnen wij haar die welverdiende gouden mand want ook al weet ze het nog niet...het leven kan nog zo veel mooier zijn, buiten de tralies! Vandaar deze update met nieuwe foto’s en video’s van haar in de hoop dat die echte, definitieve mand toch alsnog gaat komen nu.

Ook nog snel een medische update van haar want omdat ze zou reizen kreeg ze natuurlijk complete check up bij de dierenarts. En alles was helemaal prima in orde. Omdat we toch bezig waren bij de dierenarts hebben we ook meteen twee kleine wratjes laten verwijderen en onderzoeken. Deze waren goedaardig, normale wratjes die bij haar ligplekje zaten dat nu een extra "schoonheids puntje" geeft nu ze weg zijn. Beter een keer te veel checken dan te weinig zullen we dan maar zeggen... Kortom, Chocolate  is helemaal rondom gezond, up to date met haar inentingen en haar koffertje is gepakt! Nu nog opgemerkt worden door die eigen familie die ze mag gaan verrijken met haar gezelligheid en al de liefde die ze te geven heeft! nieuwe foto's en video toegevoegd

Update 27 maart 2023: Helaas is de adoptie van Chocolate niet door gegaan in Spanje. Binnenkort zullen we dan ook vanuit het asiel een update ontvangen.

Input 25 augustus 2022: Chocolate is inmiddels een maand bij ons in het asiel en wat een ontzettend lief, vrolijk en gezellig podenco dametje is het toch! Ze heeft zich voorbeeldig aangepast en werd ook meteen in haar groep geaccepteerd, zonder enige spanning. We hebben nog geen grommetje bij haar gezien, ze kent de hondentaal goed en weet problemen in de groep te vermijden met haar stabiel karakter.

Chocolate geniet met volle teugen van onze beetjes aandacht en wij van haar besmettelijke vrolijkheid.  Deze ongecompliceerde dame is dol op mensen en vind het te gek om mee te mogen wandelen. Op het speelveld, wanneer ze los mag, is het echt een spektakel om te zien. Ze "danst" dan door het hele veld heen met een snelheid die je amper kan bijhouden en een grote glimlach en kwispelende staart waar je gewoon bij van wordt! 

Chocolate vindt het ook geweldig als je iets voor haar weg gooit. Dan gaat ze er in volle vaart enthousiast achteraan. Het terug brengen snapt ze nog niet helemaal maar dat is een kwestie van tijd denken we. Voor nu vindt ze het veel leuker om ons achter haar aan te laten rennen de grapjas! 

Chocolate heeft hier nog geen jachtinstinct laten zien, ook buiten tussen de bosjes nog niet. Ze loopt braaf mee en let goed op je maar is wel bezig met de omgeving, de geurtjes, de auto’s die langskomen, de mensen die begroet moeten worden, alles vindt ze leuk en gewoon gezellig. 

We hebben nog geen trauma’s kunnen zien bij haar en angsten ook niet. Bij sommige grotere mannen is ze een beetje wantrouwig in het begin, maar ook dit overkomt ze al snel en dan heb je er een lieve vriendin bij. 

We verbazen ons elke keer weer wanneer hondjes die waarschijnlijk nooit iets anders hebben gekend dan een koude betonnen vloer en veel te weinig liefde of aandacht...zich toch zo snel weten aan te passen en zo enorm dankbaar kunnen zijn!

 

Video

dogstars