LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Winnie

Geboortejaar: oktober 2022
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 69
Gewicht: 26
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 08-01-2024
Toegevoegd:
24-03-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 8 januari 2024: Hoog tijd voor een update van onze knappe Winnie want dit Podenco-mannetje is enorm gegroeid in deze maanden tijd, letterlijk en figuurlijk. Hij is prachtig mooi geworden en ook zijn karakter is voorbeeldig, zowel in de groep als met de visites en vrijwilligers, groot en klein!

Je kan Winnie zo gek krijgen als je maar wilt maar rustig en zacht knuffelen kan hij ook als de beste van genieten. Deze kanjer is ontzettend leergierig en mensgericht. We merken aan hem dat hij graag leert, een eigen mens volgt en het liefst een taak heeft om te doen. Voor een snoepje of een "goed zo" doet hij echt alles en als hij merkt dat hij het goed heeft gedaan... Dan is hij het trotse en blijste hondje van de wereld!

Winnie zou echt een trouw, leuk en gezellig maatje voor het leven zijn voor diegene die hem zijn welverdiende kans en plek kan geven. Een kanjer zonder trauma's, die heel graag bij je is, graag en snel leert en een enorm knuffelgehalte heeft. Gek en speels maar toch niet lomp ondanks zijn grootte, aanhankelijk en mensgericht maar toch niet opdringerig en vooral...ontzettend liergierig en slim. Een wereldhond!

Winnie is gecastreerd, rondom gezond, negatief getest op mediterrane ziektes, ingeënt en helemaal reis- klaar. Hij staat te popelen om een eigen familie te mogen gaan verrijken met zijn besmettelijke vrolijkheid en levenslust! 8 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 29 augustus 2023: 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 5 augustus 2023: Inmiddels zijn we alweer 5 maanden verder en wacht deze vrolijke allemansvriend nog steeds op zijn eigen plekje! Winnie is prachtig opgegroeid tot een ontzettend leuk, lief en vrolijk podenco ventje. Hij leert echt ontzettend snel en graag en is erg mensgericht. 

We hebben hem verschillende keren meegenomen naar het dorp en dat ging super! De auto rit, het verkeer, de drukte op het terras...alles liet hij rustig over zich heen komen. Hij zit dan prachtig mooi te zijn, trots en voorbeeldig naast onze stoel alsof hij nooit anders heeft gedaan. Hoe knap is dat?

Winnie is in de groep in het asiel heerlijk speels en actief met zijn maatjes. Hij kent zijn plek goed en kan met alles en iedereen. Reutjes, teefjes, groot of klein. Buiten de groep, tijdens de wandelingen of in de patio is hij meer mensgericht en zie je hem duidelijk zijn best doen om te begrijpen wat er van hem wordt verwacht. Hij doet graag zijn best! Echt een heerlijk hondje om mee te nemen om samen te genieten.  Winnie is er echt helemaal klaar voor dat gezellige buiten leven, het echte hondenleventje, een eigen mens die hij trouw mag zijn. Wie o wie kan hem die welverdiende kans bieden en gaat van deze kanjer genieten, elke dag weer?

Update 27 juni 2023:  Winnie wilde natuurlijk ook (net als zijn broers en zusjes) even showen hoe groot hij al geworden is en behalve dat hij groter geworden is, wordt ook hij steeds mooier. Je kan toch niet anders dan verliefd worden op dit mooie mannetje! 8 nieuwe foto's en een nieuwe video toegevoegd.

Input 24 maart 2023: Winnie kwam met de rest van zijn broers en zusjes (Waldi, Wally, Wanda, Wendy, Wicky, Willy, Wilma, Wina, Wohri en Wonder) naar het asiel toen ze nog maar 2 weken jong waren. We kregen via via te horen dat de pups gratis weg werden gegeven, en wel zo snel mogelijk! Dit was natuurlijk veel te vroeg en totaal onverantwoord. Sommige mensen hebben gewoon geen idee...

We hebben de eigenaar meteen gebeld en gelukkig zo ver gekregen om het hele gezinnetje bij ons achter te laten. Helaas hadden ze één voorwaarde, ze wilden de mama wel terug hebben zodra dit kon. Maar dit wordt een ander verhaal met hopelijk een beter eind en familie.

Maar terug naar Winnie... deze inmiddels prachtige podenco jongen van nu 52 cm hoog is nu dus bij ons, samen met zijn mama opgegroeid en opgevoed. Hij is hierdoor super gesocialiseerd zowel met andere honden als mensen, laat nieuwe indrukken rustig over zich heen komen en staat altijd klaar voor een wandeling, een spelletje of een knuffel.

Ook Winnie overwon op korte leeftijd al de parvo ziekte. Deze extra aandacht in de kliniek heeft ervoor gezorgd dat je echt alles met hem kan doen, hij is niet snel onder de indruk en gewoon dol op elke vorm van aandacht. Hij let altijd goed op wat er van hem wordt verwacht en "werkt" graag voor je. Een eigen baasje die hij trouw mag zijn en die hem avonturen en uitdagingen kan bieden zou helemaal ideaal zijn voor deze lieverd, daar houdt hij van!

Winnie heeft geen rugzakje, trauma’s of onzekerheden. Alles is even leuk en gezellig voor hem.  Alles wordt onderzocht en hij weet zich prima te vermaken zowel binnen in het hok als buiten. Winnie leeft samen met reutjes en teefjes, op dit moment allemaal volwassenen, en hij kan heel goed met iedereen. Ondanks zijn jonge leeftijd en speelsheid kent hij de grenzen goed bij elk maatje en houdt hij het altijd gezellig! Hij neemt de oude hondjes ook als voorbeeld en doet ze graag na.

Een asiel hondje is bijna nooit zindelijk maar Winnie is in ieder geval al gewend om zijn behoefte niet in de binnenkamer te doen, maar in de buitenruimte, op een vaste plek. De kans is dus groot dat Winnie maar een korte tijd in zijn toekomstige huis nodig heeft tot hij helemaal zindelijk is.

We hopen dat dit leergierige ventje heel snel zijn liefde kan gaan delen met een eigen familie die hij voor de rest van zijn leven trouw mag zijn. Winnie is rondom gezond, ingeënt en zijn koffertje staat al klaar!

 

Video

dogstars