LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Breña

Geboortejaar: oktober 2019
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 58
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
12-01-2023

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Breña kwam via het Gemeentelijk asiel (dodingstation) bij ons asiel. Ze stond op de gevreesde lijst en ook al hadden we geen plek...lukte het niet om die smekende blik achter te laten! We zagen al meteen in haar prachtige ogen dat het een speciaal zieltje was. Gevoelig en kwetsbaar maar toch ook tegelijkertijd vol levenslust en dapperheid. Wat een speciaal meisje! Dit werd al snel bevestigd eenmaal in de roedel. Ze werd meteen opgenomen en liet, met respect, niet over zich heen lopen. Dit zorgde ervoor dat ze met iedereen kon vanaf dag 1, teefjes, reutjes, groot en klein. 

Breña heeft veel energie en gaat graag op onderzoek uit maar af en toe zijn nieuwe indrukken toch even spannend en dan zien we dat onzekere meisje opeens weer in haar terug. Gelukkig overkomt ze deze momenten ontzettend snel met een "kom maar meisje!". Zo weet ze van gekkigheid zelf soms niet wat te doen en gaat dan van helemaal dol kwispelen en "oh dit is leuk!" naar "oh jee, dit is spannend..." om dan na nog geen minuut tijd weer vrolijk verder te huppelen. Best hilarisch om te zien maar vooral ook heel mooi die stapjes en haar manier van opbloeien, ontdekken en groeien!

Breña kan zich urenlang vermaken in de bosjes rondom het asiel op zoek naar salamanders maar toont hier bijvoorbeeld geen interesse wanneer we langs de kippen of katten lopen. Ook buiten, wanneer haar jachtmodus even aan gaat aan de lange riem in de bergen krijg je weer snel haar aandacht als je haar roept.

In de patio is ze juist weer heel rustig en wil ze niks liever dan knuffelen. Dit gaat niet altijd even makkelijk want de andere hondjes zijn drukker en vooral lomper dan Breña waardoor ze dan weg wordt geduwd. Dit accepteert ze tegen haar zin maar zonder spanning. Ze loopt dan een rondje en komt meteen terug zodra het iets rustiger is. 

We hopen dat Breña snel een rustig eigen plekje krijgt waar ze de aandacht niet met zo veel hoeft te delen. Eén ding is zeker, ze zal deze kans met vier poten aanpakken want een eigen mens trouw mogen zijn en samen die mooie buitenwereld ontdekken...daar is ze helemaal klaar voor!

(Input 12 januari 2023)

Video

dogstars