LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Uli

Geboortejaar: augustus 2022
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 62
Gewicht: 17
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 03-08-2023
Toegevoegd:
27-12-2022

Omschrijving

Asiel Tenerife (Sabine):

Update 3 augustus 2023: Hoog tijd voor een update van onze knappe Uli want helaas...wacht hij nog steeds op zijn welverdiende kans!

Uli springt uit tussen de rest door zijn zacht karakter. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij een zacht en rechtvaardig karakter. Het is zeker niet de typische pup of puber die wild zijn grenzen opzoekt...integendeel, Uli is rustig voor zijn leeftijd en voorbeeldig geduldig met de drukkere hondjes. Delen is ook geen enig probleem voor hem, dit terwijl hij echt niks liever wil dan in onze buurt zijn en dan vaak omver wordt gelopen door de drukkere en grotere hondjes.

Uli is vanaf het begin al een beetje kieskeurig met zijn brokjes. Dit hebben we zelf een beetje "verpest" vrees ik want omdat hij zo klein was vergeleken met de rest, en zo extra leuk en knuffelbaar... kreeg hij vaak dat extra blikje vlees of lekkers door zijn bakje brokken. Dus ja, meneer weet wel goed dat er veel beter is dan de goedkope puppy brokken! Toch eet hij ze uiteindelijk ook op gelukkig als er niks beters voor zijn prachtig neusje wordt neer gezet.

Buiten, tijdens de wandelingen let hij heel goed op je. Zowel op straat als in de bergen. In het natuurgebied waar ook veel konijnen zitten vind hij het heerlijk om aan de lange riem de bosjes te bekijken op zoek naar salamanders maar echt jachtinstinct heeft hij nog niet laten zien. Hij is liever met de mens bezig die met hem wandelt, dat is veel gezelliger!

Ook het bezoek in het asiel wordt altijd zonder twijfelen en vrolijk en respectvol begroet. Uli is gek op mensen en zijn hobby nummer 1 is en blijft dan ook knuffelen en gewoon stilletjes in de buurt zijn, of het nou buiten of binnen is, dat maakt hem niet uit.

We hopen dat deze lieverd snel wordt opgemerkt en naar een eigen familie mag waar hij zijn besmettelijke vrolijkheid en al die liefde mag gaan delen...elke dag weer.

Update 27 mei 2023: 10 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Update 28 februari 2023: Uli mocht mee naar het dorp, naar het strand en naar een eerste bezoek aan het katten verblijf. Hij is geslaagd met een dikke 10 hoor, wat deed hij het goed! Liet al deze nieuwe indrukken rustig over zich heen komen en heeft genoten van het avontuur. De katten zijn best spannend, vooral wanneer ze in een groep "werken" maar ook hier was zijn gedrag voorbeeldig en vol respect. Uli is helemaal klaar voor zijn gouden mand! 11 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Input 27 december 2022: Uli is de kleinste van het prachtige nestje van mama Uraya. Hij viel meteen op tussen zijn broertjes (Ujan, Ermel, Unix en Uranus) en zusje (Umber) omdat hij de helft was qua grootte van de rest maar ook door zijn grappig en altijd vrolijk karakter. Dit ventje was vanaf dag één al zo mensgericht dat hij zelfs nog tijdens het voeren te druk was om bij ons in beeld te komen. Dit door stilletjes maar volop kwispelend ons te volgen met een blik waar je gewoon geen nee tegen kan zeggen. Zijn hobby nummer 1 is dan ook niet eten zoals bij de meeste...voor hem is er niks geweldiger in deze wereld dan dat rustige en zachte plekje in onze armen.

Uli wordt vaak omver gelopen door de rest en komt haast altijd als laatste aan de beurt. Dit zonder te protesteren en met engelen geduld maar we moeten toegeven dat dit kleintje bij ons allemaal een streepje voor heeft gehad vanaf dag één en hierdoor heel wat extra aandacht, knuffels en lekkers heeft weten te scoren!

Deze lieverd was nog maar een paar dagen oud toen hij met zijn broertjes, zusjes en mama werd gevonden en is dus in het asiel opgegroeid. Hierdoor is hij prima opgevoed door zijn mama, goed gesocialiseerd en heeft hij geen rugzakje of trauma’s.

Uli heeft een speels en vrolijk maar zacht karakter en is duidelijk erg mensgericht. Hij let heel goed op je en leert super snel. We denken dat hij zich heel snel zou aanpassen in een thuis en een gezellige aanwinst voor elke familie zou zijn. Een maatje om elke dag weer van te genieten.

Uli is inmiddels 4 maandjes oud, ingeënt en helemaal reisklaar. Hij staat te popelen om de mooie buitenwereld te gaan ontdekken samen met een familie die hij trouw  mag zijn voor de rest van zijn mooie hondenleventje!

 

Video

dogstars