LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Jasmine (NL)

Geboortejaar: mei 2020
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 50
Gewicht: 18
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Nederland
Laatste update: 27-03-2023
Toegevoegd:
11-07-2021

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Jasmine is inmiddels in Nederland in de opvang, zij krijgt nu eerst even de tijd om te wennen aan een leven in een huis en om alle opgedane indrukken te verwerken.

Geschiedenis uit het asiel La Huella Verde Olvera:

Update 27 maart 2023: Jasmine is een sterke hond want ondanks haar hartverscheurende verhaal (ze hebben geprobeerd haar te vermoorden en toen ze bewusteloos raakte gooiden ze haar in een rivier maar ze kwam weer bij bewustzijn en overleefde). Ze heeft tijd nodig gehad om mensen weer te kunnen vertrouwen, maar ze is nu al maanden heel lief en voor geen enkele vrijwilliger van het asiel is ze nu nog bang. Ze is een strijder, een overlever, een dapper meisje wiens hart gebroken was en ze heeft het als een puzzel weer in elkaar kunnen zetten. Met één van haar ogen kan ze niets zien (op de foto's is het slechte oog heel goed zichtbaar). We weten niet of dat oogletsel is van voordat ze in de steek werd gelaten of dat het gebeurd is toen ze op straat leefde. Dit is één van de redenen waarom Jasmine sneller kan schrikken en bang zijn als je haar benadert vanaf de kant van het oog waar ze niets mee ziet.

Wat betreft haar karakter …. Jasmine is heel rustig, heel gehoorzaam, onderdanig, liefdevol en braaf. Ze kan goed overweg met katten en is dol op kinderen. Ze is ook heel goed met alle honden, ze is met iedereen bevriend, of het nu reuen zijn of teven, kleine honden, grote honden, puppy's of oudere honden, het maakt haar niet uit. Ze is niet bijzonder speels met honden, ze houdt meer van rust, maakt graag een lange wandeling, een beetje rennen om dan thuis te komen om uit te rusten. Met de kinderen speelt ze wel graag.

Wat haar gezondheid betreft, geven de laatste tests aan dat ze gezond is. Ook al is ze buitengewoon braaf, we merken de laatste weken dat ze verdrietig is. Misschien komt het omdat ze te lang in het asiel zit, misschien omdat veel van haar vrienden geadopteerd zijn en zij nog steeds in het asiel is... We zouden zo graag willen dat iemand haar opmerkt en verliefd op haar wordt want we weten dat het voor zwarte honden erg ingewikkeld is om een lief baasje te vinden! 16 nieuwe foto's toegevoegd

Update 20 februari 2023: Jasmine is een paar dagen gelden getest met katten en dat ging, zoals op de nieuwe foto te zien is, helemaal goed!

Input 11 juli 2021: Jasmine werd gered met een vangkooi nadat ze maanden op straat had doorgebracht. Ze was erg bang voor mensen. Dankzij de bewoners van het gebied hebben we haar verhaal kunnen achterhalen, zij vertelden ons dat Jasmine geen goede jager was en dat haar galguero besloot om haar op te hangen. Toen hij dacht dat ze dood was, gooide hij haar lichaam in een rivier. Maar Jasmine was niet dood, ze kwam weer bij bewustzijn en zo begon haar leven op straat. Er ging bijna een jaar voorbij, een strenge koude winter, voordat ze gered kon worden. Ze zit nu in ons asiel, leeft met meer honden en is de angst vergeten. Elke dag die voorbijgaat is ze liefdevoller. Jasmine is verlegen en onzeker, maar ook braaf en lief. Na het zien van het slechtste van de mens, heeft ze, om weer te kunnen vertrouwen, wat meer tijd nodig. Met andere honden is ze is goed, zowel met reuen als met teven, ze speelt met andere honden die kleiner zijn dan zij, maar ze kan ook samen met grotere honden, ze is onderdanig en een beetje verlegen. Met katten is ze niet getest. De reactie van Jasmine op mensen is verlegen, is in het begin erg verlegen, maar erg lief. Jasmine is positief getest op Ehrlichia en Anaplasma, maar ze is inmiddels onder behandeling voor deze ziektes. Wie geeft dit lieve meisje, dat al zoveel ellende heeft gekend, met behulp van wat geduld en heel veel liefde het eigen warme mandje dat ze zo heeft verdient.

 

dogstars