LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Hoi ik ben Lindy Jansen-Jonk ben 33 jaar en woon met mijn man Martin, onze dochters, en Pippa (podenco-pointer mix) en Mika (podenco) in Volendam.

Ik heb jarenlang als internationaal chauffeur door heel Europa gereden, ook veel op Spanje. Daar heel veel dierenleed, maar vooral hondenleed, gezien en afgezien van af en toe wat eten, water en waar mogelijk wat liefde geven nooit wat meer voor ze kunnen betekenen. Daarom mezelf voorgenomen dat als de wens om zelf een hond te hebben uit zou komen, het een hond uit Spanje zou worden.

20 april 2011 was het eindelijk zo ver. Pippa, een prachtig pupje van drie maanden oud vond bij ons haar eigen mandje. Wat was ik blij toen ik haar in m'n armen had op Rotterdam airport.

Maar wat werd het een lang traject... Pippa was bang, niet zomaar bang maar doodsbang voor de wereld en mensen in het bijzonder... Dus geen goed gesocialiseerde, zindelijke, vrolijke pup zoals beschreven op de site van de stichting waar we haar vandaan hebben.

Gelukkig werkte ik dat moment niet ivm zwangerschap en had dus alle tijd voor Pip. Ben me nog meer gaan verdiepen in het ras o.a. op internet en zo kwam ik ook bij podencoworld op de site terecht. Nu 3 jaar later is Pip nog wel wat angstig, maar thuis volledig op haar gemak, gedoogd ze een klein groepje, voor haar bekende, mensen en is ze helemaal in haar element tijdens onze dagelijkse wandeling in het bos waar ze heerlijk losloopt en op jacht gaat.

Afgelopen februari kwam Linda, nu Mika, via podencoworld bij ons. In eerste instantie in de opvang maar ze is gebleven. Als onze kinderen wat groter zijn willen we zeker meer honden opvangen. Mika is fantastisch, ze heeft veel meegemaakt maar is zo stoer en lief en aanhankelijk. Het is prachtig om te zien hoe ze steeds meer haar plekje vind in ons gezin en hoe de interactie tussen Mika en Pippa verloopt.

Omdat opvangen er voorlopig nog niet inzit en ik me toch wil inzetten voor de podenco's ga ik huisbezoeken doen. Huisbezoeken vind ik heel belangrijk zowel voor de toekomstige baasjes als voor de podenco.

Het zijn fantastische honden maar ze hebben natuurlijk ook een jachtinstinct en vaak een behoorlijk verleden. Als een nieuw baasje niet goed geïnformeerd wordt, zoals wij destijds.., kan dat hele vervelende gevolgen hebben. Het is heel belangrijk dat een podenco goed terecht komt en dat toekomstige baasjes weten waar ze aan beginnen zodat ze net zoveel plezier kunnen beleven van en met hun podenco als wij hebben met Mika en Pip.

Lieve groet,

Lindy

 

 

dogstars