LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Podencoworld op bezoek bij slag Beukel

door Inge Schonewille

Podencoworld op bezoek bij slag Beukel

's-Gravenzande 01.05.2016 - Zondag 1 mei liepen op het strand 160 baasjes met hun geadopteerde honden uit Spanje.

Op Slag Beukel in 's-Gravenzande kwamen zondag - toevallig op Podencodag - mensen uit heel Nederland samen met hun geadopteerde honden uit Spanje, voornamelijk Podenco's. Deze honden uit Spanje hebben daar een ontzettend zwaar leven.  

Sinds 2011 zet Stichting Podencoworld zich in voor deze honden. In de eerste plaats om de trieste positie van de Pondenco's onder de aandacht te brengen. Daarnaast om zoveel mogelijk informatie te verstrekken over het Podencoras wat nog weinig mensen in Nederland kennen.

Podenco's worden in Spanje gebruikt voor de konijnenjacht maar ook voor de jacht op wilde zwijnen en herten. In Spanje duurt de jacht slechts enkele weken per jaar, de rest van het jaar worden de honden verwaarloosd en hebben een zeer triest bestaan.

Ze liggen te vegeteren aan te korte kettingen zonder bescherming tegen felle zon, met te weinig of zelfs geen water en/of voer en ontberen iedere vorm van liefde en aandacht. Of ze worden gehouden in een vallado. Dat is een ver afgelegen omheind terrein, waar ze twee of drie keer in de week worden gevoed en gedrenkt. Velen van hen krijgen net genoeg om in leven te blijven. 

De asielen in Spanje zitten vol met deze vergeten honden om wie niemand geeft en die vrijwel niemand een kans willen geven. 'Wanneer je in hun ogen kijkt, zie je een zachtaardig ziel met een schreeuw om hulp. Zij, de Podenco's, die vaak zoveel ellende achter de rug hebben, blijken de vriendelijkste, liefste, zachtaardigste honden te zijn die je maar kunt wensen,' zo laat de stichting op haar website weten.

Al sinds 2011 probeert de Stichting Podencoworld zoveel mogelijk honden te redden uit Spanje. Veel van deze honden worden na de jacht op afschuwelijke wijze afgedankt.

Ze worden opgehangen, verbrand, afgeschoten, verdronken of achtergelaten met verbrijzelde voorpoten zodat ze de auto niet meer kunnen volgen. 
 

De stichting heeft als doel: Podenco-achtige honden te herplaatsen. Het verlenen van steun aan de plaatselijk Shelters. Zij probeert haar doel ondermeer te verwezenlijken door, voor honden die daarvoor geschikt blijken te zijn, een nieuw thuis te vinden in Nederland. 

Podencoworld komt twee keer per jaar samen en nu voor de tweede keer in 's-Gravenzande bij strandpaviljoen Beach Line.

Meer informatie of mogelijkheid om zelf een hond te adopteren is te vinden op de website www.podencoworld.nl 

 

Het originele artikel: http://www.westlanders.nu/podencoworld

 

 

dogstars