LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Eind oktober 2014 werd een groep van 6 honden op 500 meter van het asiel achtergelaten. Alleen werden er eerst drie honden in een afgesloten kooi zomaar gedumpt in de berm voor het asiel en pas een dag later waren er op precies dezelfde plaats nog eens drie honden aan touwen vastgeknoopt aan betonnen palen. De honden bleken uit eenzelfde nest te komen. Het waren vijf teefjes en één reutje en kregen de namen Bimba, Isis, Olimpia, Anubis, Cleopatra en Ramses. Geschat wordt dat ze in februari 2014 geboren zijn.

KOOIA

Het zijn stuk voor stuk prachtige honden die wel het nodige hebben meegemaakt. Isis en Anubis vonden al snel een warme mand. Maar wat zeker even bizar is als het verhaal van de manier waarop ze gedumpt zijn, is dat de andere honden nog steeds door niemand zijn opgemerkt. Juist deze honden die het zo hard nodig hebben om te voelen hoe het is om een baas te hebben die intens van ze houdt. Die ze hun verleden doet vergeten en weer vertrouwen geeft in de mens. Ze zullen met zachte hand begeleid moeten worden, zeker het reutje Ramses. We stellen ze nogmaals aan u voor in de hoop dat u voor één van deze lieverds valt en die alsnog een warme mand en uw liefde biedt. Ze verdienen het stuk voor stuk.

TOUW

Olimpia is altijd blij om mensen te zien en houdt ervan om geknuffeld te worden. Olimpia is heel lief en zacht en zal naar je toe komen met een kwispelende staart en geeft je dan een likje aan je hand. Verder vindt ze het prettig om gestreeld te worden, speciaal op haar borst. Olimpia is geweldig met zowel mensen als honden. Het is een hele vriendelijk en vooral lieve hond.

OLIMPIA

Bimba is altijd alert om te zien wat er gebeurt. Ze is nieuwsgierig. Als Cleopatra en Olimpia komen om hallo te zeggen, zal ze ook naar je toekomen maar ze zal terug gaan zodra ze een vreemd geluid hoort.

BIMBA

Cleopatra is rustiger en gedraagt zich als een wijsneusje. Cleopatra zal naar je toekomen als alles rustig is en houdt van knuffelen en strelen. Ze wordt heel blij als ze iemand van het asiel ziet aankomen.

CLEOPATRA

Ramses is wat angstig maar wanneer je hem rustig aait vindt hij dat heerlijk. Ramses werd met twee anderen gevonden die vastgeknoopt zaten aan de betonnen palen. Ramses was de enige die het touw had weten door te bijten. Angstig als hij was bleef hij op een afstand staan. Na meer dan 2 uur wachten kon één van de vrijwilligers dichterbij komen waardoor ze met haar voet op het doorgebeten stuk touw kon gaan staan dat nog om zijn hals zat. Ramses heeft uit paniek gekrijst en geprobeerd zichzelf uit volle macht te bevrijden. Na een strijd van meer dan 10 minuten was hij totaal uitgeput en hebben ze hem kunnen optillen en in de auto kunnen zetten. Dit “gevecht”, dat nodig was om hem mee te nemen naar het asiel, heeft Ramses nog meer getraumatiseerd dan hij al was. Ramses is het beste op zijn plek in een gezin waar men weet om te gaan met een getraumatiseerde hond. 

RAMSES

Al deze hondjes hebben hun eigen thuis gevonden!

dogstars