LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Met het verhaal van Phantom sluiten wij de jubileumweek af. 

Bij protestmarsen is hij het beeldbepalend op een van onze spandoeken.

Op 18-8-2018 konden we hem eindelijk ophalen van het vliegveld. Ik had Phantom  al maanden eerder gezien op de site van Podencoworld, hij zat daar al lang en had veel verschrikkelijks mee gemaakt, ze hadden hem gevonden met allemaal hagelkogels in zijn kop, vooral rond zijn bek. Hij had al meerdere operaties gehad om de schade te herstellen maar hij mist een deel van zijn bekje. Ik heb een zwak voor de “underdog” letterlijk in dit geval.

We hadden al drie Podenco’s, waarvan één met drie poten, we moesten wel even denken of we er nog een bij wilde maar Phantom liet mij niet meer los, soms slaat de vonk over en moet je persé die ene hond. We hebben hem toch geadopteerd en waren heel blij toen hij kwam.

De tweede dag dat hij bij ons was, ging mijn man werken. Waarschijnlijk nieuwsgierig sprong Phantom tegen de deur, op de deurknop. Die ging daardoor open en toen is hij  naar buiten gegaan en zo onder het hek doorgekropen en weggelopen. Dat was een van de verschrikkelijkste dagen ooit, we hebben een dag lang met heel veel hulp, ook van Podencoworld , gezocht en hem uiteindelijk te pakken kunnen krijgen. Onze andere Podenco’s waren blijkbaar “makkelijke en brave” honden. We moesten de tuin omheinen en altijd de deur op slot houden. Gelukkig is er nooit meer iets voorgevallen.

Phantom maar wij noemen hem Toom of Toverboon is onze aller, aller liefste hond ooit, de andere zijn ook heel lief, hoor maar Toom is heel bijzonder, super lief, zachtaardig en de allergrootste knuffelkont ooit. Hij heeft nog wel wat problemen gehad met zijn gebit en bekje en hij moest vaak de dokter bezoeken, ook daar valt hij altijd in de smaak omdat hij zo lief en goed van vertrouwen is.

We kunnen ons eigenlijk geen leven meer voorstellen zonder Toom, hij wordt dit jaar alweer twaalf, wat we vreselijk vinden, want de tijd gaat zo snel. Vaak dacht ik eraan hoe zijn leven was voor hij bij Podencoworld kwam, hoe een hond die zo van knuffelen houdt, zo weinig liefde en vertrouwen heeft gehad maar gelukkig is hij door Podencoworld gered en doen wij elke dag ons best om hem gelukkig te maken en al onze liefde te geven. 

Alle dieren/honden verdienen liefde en zorg. Gelukkig zijn er veel organisaties en mensen die daar elke dag voor werken, bedankt voor onze allerliefste Toom! André, Tientje, Finn en Moed

dogstars