LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Wanneer het spannende moment is aangebroken dat de door u geadopteerde Podenco uw leven binnenwandelt is het heel fijn te weten dat u hierin begeleid zal worden.

Enkele dagen nadat de hond in zijn forever home is aangekomen belt de nazorgmedewerker de adoptant op om te horen hoe het hem/haar en de nieuwe huisgenoot vergaan is de afgelopen dagen. De nazorgmedewerker hoort heel graag het verhaal aan, of dit nu positief of minder positief is. Over het algemeen zijn de adoptanten tot over hun oren verliefd op het beestje geworden en gaat alles helemaal naar wens. Helaas komt het ook wel eens voor dat er wat problemen zijn ontstaan, de hond kan bijvoorbeeld bang zijn. Het is voor de hond ook wel een hele grote overgang en soms moet het even doordringen dat de nieuwe plek een geweldig nieuwe start in zijn/haar leven is. Graag helpt het nazorgteam u bij deze aanpassing. Ook in de maanden daarna houden zij contact met de adoptant. In principe zijn zij het eerste aanspreekpunt zodra de hond is geland op de luchthaven en de adoptant met de hond naar huis gaat.

Iedere nazorgmedewerker is gekoppeld aan een adoptiemedewerker en samen vullen zij het gehele traject in vanaf de aanvraag tot aan de aankomst van de hond en dus ook nog hierna.

De volgende fijne mensen met een warm hart voor dieren stellen zich graag aan u voor. Zij zijn het nazorgteam en vervullen de werkzaamheden met veel liefde, zorg en plezier: Suze, Ineke, Heidi, Jan, Josina, Monique, Jill, Yvette, Elisabeth en Remco.

Door andere werkzaamheden hebben niet álle teamleden de tijd gevonden om zich voor te stellen maar door de overige verhalen krijgt u toch een goede indruk van de warmte binnen dit team.

SUZE: Hoi, mijn naam is Suze en doe al ruim 10 jaar de nazorg. Dat houdt ook in dat ik al veel honden voorbij heb zien komen met daarbij leuke gesprekken met de adoptanten. Ook zijn er weleens problemen op allerlei gebied en dan is het zo fijn dat je kunt helpen. Dat je het gevoel aan de adoptant kunt geven dat ze er niet alleen voor staan is een enorme geruststelling voor ze. Foto's en filmpjes worden dan ook volop gestuurd, zo trots zijn ze op hun podenco😍❤️ We blijven vrolijk verder gaan met de podenco's te begeleiden!!!!!

INEKE: Ik ben Ineke en heb zelf een Podenco Willy, die ook nog eens een prachtige baan heeft als buddy hulphond. Sinds enige tijd doe ik de nazorg en vind dit zo prachtig om te doen. Het fijne contact met de adoptanten die vol liefde over hun geadopteerde hond praten. Hier word ik zo gelukkig van.

HEIDI: Hallo, ik ben Heidi en naast aankomsten ben ik ook nazorgmedewerkster voor PW. 20 jaar geleden heb ik mijn 1ste hond uit Spanje geadopteerd. Ik had problemen omdat het hondje beet. De stichting, niet Podencoworld uiteraard, heb ik om hulp en tips gecontacteerd, helaas,.. wij kunnen niets meer betekenen voor je. Het is allemaal goed gekomen en mannetje is 17 jaar geworden!
Samen met mijn man uit Spanje, 2 galga’s en 1 Podenco inmiddels geadopteerd. Deze stichting was perfect. Daarom vind ik nazorg ook heel belangrijk en kon ik de oproep voor nazorgmedewerkster niet weerstaan.

De verhuizing vanuit Spanje naar Nederland is heel stressvol voor een hondje. De vlucht, aankomst, wennen aan nieuwe familie, geluiden, zindelijk worden, pffft is niet niets. Zeker ook voor de adoptant geldt hetzelfde.
Hoe fijn is het als je al naar 3 dagen gebeld wordt door ons om te informeren hoe het gaat? Wij geven altijd tips en leven mee bij het wennen/landen van het hondje.
Ook gaat het perfect, hoe leuk is het als je bevindingen en enthousiasme met ons aan de telefoon kunt delen. Stel, er doen zich vragen voor die wij als nazorg niet kunnen beantwoorden dan zijn er altijd deskundige in ons team die helpen! Vervolgens bespreken wij ook altijd het veiligheidsaspect. Honden zijn nog niet gewend en kunnen zomaar schrikken van alles. Het 2de nazorggesprek volgt dan na 2 weken en weer 3 weken verder het 3de gesprek.
Wat ons werk ook zo mooi maakt is het feit dat wij foto’s krijgen toegestuurd van de adoptant. Dit delen wij onderling in onze app, daar word je echt blij van. Zo dankbaar dat ik een steentje kan bijdragen aan deze mooie organisatie PW, love it!

JAN: Sinds 2010 ben ik vrijwilliger bij Podencoworld en vanaf 2019 maak ik deel uit van het nazorgteam. Leuk en dankbaar werk, waarvan je de resultaten soms lijfelijk tegenkomt. Ik hoop dit werk nog vele jaren met een enthousiast team te mogen doen.

JOSINA: Mijn naam is Josina. Ik heb de zorg voor Caspar, mijn 13-jarige hoogbejaarde Galgo/Podenco. Caspar is geadopteerd vanuit Portugal. Vanuit mijn ervaring en liefde voor Caspar en de liefde voor dit ras ondersteun graag andere baasjes van geadopteerde veelal Spaanse halfwindhonden (Podenco's). Verder houd ik ontzettend van reizen en volg ik allerlei trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (lees: leiderschap). Regelmatig ben ik voor kortere of langere periode op vakantie of op retraite. Binnenkort staat nog een reis gepland naar Egypte (geen strandvakantie) en voor volgend jaar overweeg ik om een aantal dagen de Camino vanuit Portugal langs de kust te gaan lopen. Graag zou ik ook nog een keer een week ofzo ondersteunen in een asiel waar Podencoworld mee samenwerkt.

MONIQUE: Sinds 2017 hebben wij onze eerste podenco, Lima, via Podencoworl geadopteerd, Tina onze fosterfail, kwam ongeveer anderhalf jaar later. Zij is een moeilijke hond met een behoorlijke rugzak, maar voor ons erg lief. Ik ben destijds door Evalien gevraagd om de coördinatie van de nazorg op mij te nemen. Nazorg is een belangrijke procedure na de adoptie van een hond.

Enkele dagen na aankomst van een hond neemt een nazorgmedewerker contact op met de adoptant, er zijn gemiddeld 2 a 3 contactmomenten, als er problemen zijn met het wennen of gedrag van een hond probeert de nazorgmedewerker samen met de adoptant naar oplossingen te zoeken.

Ik vind het belangrijk om samen met het nazorgteam, hond en adoptant hierbij ondersteunen.

JILL: Sinds ik in 2011 mijn eerste podenco mix adopteerde was ik verliefd op het ras.

Schitterende clowns met zo’n heerlijk karakter. Ik doe de nazorg nu een aantal jaren (sinds 2019) en tis fantastisch om de happy endings mee te mogen maken. Zo blij om van adoptanten te horen dat de geadopteerde podenco een gouden mandje heeft gekregen. Ook is Podencoworld een zeer fijn team dat zich super inzet voor deze lieverds. Ben blij dat ik er deel van uit maak.

ELIZABETH: Ik doe met heel veel liefde de nazorg!

Dit waren onze kanjers van het nazorgteam. Wij hopen nog vele jaren met hen samen te mogen werken!

dogstars