LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Oftewel het opvangteam van Podencoworld. Hoewel team wel een groot woord is voor 2 gemotiveerde dames die samen (naast hun betaalde baan en nevenfuncties binnen Podencoworld) hun uiterste best doen om het reilen en zeilen van de opvang zo goed mogelijk in banen te leiden.

Het dynamische duo in een notendop:

Ingrid
Die al sinds 2017 een zeer toegewijde vrijwilligster is bij Podencoworld is eerst een aantal jaar adoptiemedewerker geweest en heeft vanuit die functie al vele Podenco's aan een goed en fijn thuis geholpen.

Haar liefde voor dieren in het algemeen en met name haar passie om "the great forgotten" te helpen deelt ze met haar familie. Haar man en dochter zijn zelfs ook vrijwilligers geworden voor Podencoworld. Buiten dat ze een rescue Galgo, 2 Podenco's, 1 Chihuahua en paar katten een heerlijk thuis biedt in haar dierenparadijsje in het zuiden des lands, gaat ze ter ontspanning tijdens haar vakanties helpen in Spaanse asielen. Ook dan is ze vanaf haar vakantieadres nog dagelijks bezig met het ondersteunen van haar collega's en helpen van de hondjes. Echt een onmisbare topper dus voor mens en dier!
In 2021 is Ingrid als secretaris 1 van de 3 bestuursleden geworden en aan het einde van dat jaar heeft ze ook de functie als coördinator van de opvang op zich genomen.

Aangezien dit naast een fulltime baan toch wel erg druk werd is er eind 2022 versterking gekomen bij de opvang en dat is Simone die al eerder is voorgesteld bij het mediateam .

Simone
Nadat Simone in 2021 begonnen was bij het facebookteam wilde ze al gauw meer betekenen voor de Podenco’s en daarom is ze een paar maanden later ook begonnen als adoptie medewerker. Hierbij behandelde ze ook aanvragen voor de hondjes uit de opvang.
Het contact met de gastgezinnen vond ze zo leuk en nuttig bij een bemiddeling dat ze zich steeds vaker aanmeldde om de opvang te helpen (en zelf op te vangen). Aangezien het ook enorm goed klikte met Ingrid is de overgang van het adoptieteam naar het opvangteam eigenlijk als vanzelf zo gelopen.

Wat doet de opvang nu zoal?

De opvang komt in actie wanneer er een hondje terugkomt van adoptie of als er vanuit Spanje een opvanggezin gezocht wordt voor een bepaald hondje.

Hondjes die terugkomen van adoptie proberen we altijd vanaf de adoptant naar een nieuw baasje te bemiddelen maar helaas lukt dit vanwege omstandigheden niet altijd en dan wordt er een zo goed mogelijke opvangplek voor het betreffende hondje gezocht.

Wanneer daar grote spoed bij is, is dat best wel eens lastig en spannend want helaas is er een groot te kort aan goede opvangadressen.

De opvang houdt ook contact met de opvanggezinnen en probeert hen, indien nodig, met raad en daad te ondersteunen. De vorderingen van de hondjes in de opvang worden gevolgd en gedocumenteerd. De updates worden weer gedeeld via de website en Facebook zodat het hondje een zo groot mogelijke kans heeft om een nieuw baasje te vinden. Hiernaast behandelen ze ook de adoptieaanvragen voor alle Dutchies.

Uiteraard proberen zij ook zoveel mogelijk gastgezinnen te werven, zodat er voor de hondjes die opvang nodig hebben al snel een passende plek geboden kan worden.

Dus mocht iemand een fijne opvangplek hebben en zin, tijd + geduld kan opbrengen om een hondje liefdevol verder te helpen. Dan doen Ingrid en Simone een vreugde dansje als je een mailtje stuurt naar:

dogstars