LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

16 augustus ontvingen wij het nieuws dat Tenerife in vlam stond, de vuurzee zich verspreidde en hectare van het natuurgebied de Teide in brand opgingen. De berichten waren verontrustend en er werd op Tenerife door vrijwilligers enorm hard gewerkt om alle dieren die in gevaar waren of in gevaar dreigde te komen op te vangen en/of te evacueren. Er was hulp nodig en die hulp is er gekomen! Veel dieren werden geëvacueerd, veel werden er losgelaten maar ook helaas zijn er velen gestorven. De brand is inmiddels onder controle, mensen zijn weer teruggekeerd naar hun woonplekken en zover bekend heeft het vuur geen mensenleven gekost. 

De dieren…..daar ziet het cijfer van het aantal slachtoffers er anders uit, zij hebben het zwaar te verduren gehad toen de vuurzee ook de schuilplaatsen en de normaal gesproken veilige grotten uitbrandde, vooral de honden geketend aan kettingen niet te vergeten.

29 Podenco's werden gelukkig veilig gesteld en ondergebracht bij Arche Noah Teneriffa.

14.750 hectare is er uiteindelijk verloren gegaan, een gebied met een omtrek van 88km, waardoor het de grootste brand is die dit jaar tot nu toe in Spanje is geregistreerd.

Bij nood ontstaat er ook altijd verbroedering, dat is ook gebleken nadat wij een oproep plaatsten voor donaties voor Tenerife. Wij zijn overspoeld met donaties en gisteren tijdens de Strandwandeling is de eindstand hiervan bekendgemaakt, Wij waren heel erg blij met het bedrag dat jullie bij elkaar hebben geschonken!! €3675,- werd er overgemaakt naar de stichting onder vermelding van: Brand Tenerife. 

Dit bedrag hebben wij naar boven afgerond en kunnen hierdoor €4000,- schenken aan Tenerife voor een diervriendelijke wederopbouw en onderkomen van veilig leefgebied.

Ook is er gul gegeven in de vorm van goederen tijdens de Strandwandeling en flinke hoeveelheid verzameld om te transporteren naar Tenerife.

Onze dankbaarheid naar jullie allen is groot!!

dogstars