LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

UPDATE:

Inmiddels is er al 2275 euro binnen gekomen!!!!!
Er is al 1000 euro overgemaakt naar Noahs Arche waar 29 honden zijn opgevangen.

Op de Podencoworld strandwandeling op 3 september wordt de eindstand van het gedoneerde bedrag bekend gemaakt in het bijzijn van Sabine, onze vrijwilligster en contactpersoon van de asielen op Tenerife.

Doneren kan nog en is nog hard nodig.

“Het Canarische Eiland Tenerife heeft sinds dinsdagavond te maken met de gevolgen van een grote natuur- en bosbrand. 4 dorpen zijn geëvacueerd.”

“Op het eiland Tenerife woedt een oncontroleerbare bosbrand in het berggebied van Arafo. Deze begon dinsdagavond laat en inmiddels is meer dan 2.600 hectare natuur vernietigd binnen een omtrek van 31 kilometer. Vooral de gemeenten Arafo, La Victoria, Candelaria, Santa Úrsula, El Rosario en La Orotava zijn getroffen, waarbij sommige delen niet te bereiken zijn voor hulpdiensten op de grond en vanuit de lucht.”

Aldus de media…

Wij weten dat er veel meer gebeurt; Hartverwarmende reddingen maar ook hartverscheurende situaties wat betreft de dieren en dan in het bijzonder de Podenco’s.

Adepac, een bekend asiel voor Podencoworld, ligt in het noorden en ook zij moesten evacueren.
De honden zijn opgevangen in sporthallen, bij opvangplekken en voor 29 Podenco’s is onderdak gevonden bij een van onze vaste asielen, Noahs Arche, in het zuiden van het eiland.
Alle honden kunnen wanneer het veilig is terugkeren naar Adepac mits het asiel gespaard blijft en niet wordt verwoest door de hevige branden.

We zijn natuurlijk ontzettend blij dat deze honden veilig zijn en kunnen worden opgevangen. Voor Noahs Arche betekent het echter plots 29 extra monden voeden en natuurlijk extra zorg en aandacht.
Gelukkig helpen de asielen elkaar en worden de donaties (voornamelijk voer) van Adepac nu gedeeld met de nieuwe opvangplekken.
Maar er worden meerdere kosten gemaakt. Alle honden moesten natuurlijk vervoerd worden van het noorden naar het zuiden. Er moesten voldoende auto’s geregeld worden, extra vrijwilligers en natuurlijk materiaal om de honden veilig te kunnen vervoeren en opvangen. Denk aan lijnen, tuigjes, halsbanden, manden, kussens ed.
Onder deze Podenco’s zijn er ook een aantal die medische zorg nodig hebben en ook pups die we natuurlijk het liefst z.s.m. een mooi thuis willen geven.

We weten niet wat er nog meer gaat gebeuren. Hoeveel honden er bij zullen gaan komen op de opvanglocaties en hoeveel er uiteindelijk slachtoffer worden van deze ramp. We willen liever al helemaal niet denken aan alle Podenco’s die aan de ketting liggen, vaak verstopt in de bergen of opgesloten in grotten. Onzichtbaar en onbereikbaar… De eeuwige slachtoffers.
Hun ‘leven’ ziet er altijd zo uit maar we hopen dat door de publiciteit die er nu is, we opnieuw het verschrikkelijke lot van de vele Podenco’s en andere jachthonden onder de aandacht kunnen brengen.

Laten we dit moment gebruiken om het lot van ‘The Great Forgotten’ bij een ieder bekend te maken.

We vragen om jullie steun.
Doneer, indien mogelijk! (ook lijnen, tuigjes, halsbanden, manden, kussens ed. zijn hard nodig)

Stichting Podencoworld
Rabobank IBAN: NL33RABO0162658664 
o.v.v. Tenerife

of https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=hvBPzSjDSuSrAhMeatSFnQ

Meer informatie m.b.t. donaties:

dogstars