LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Hadden we echt een mega brand nodig om de slechte situatie van de Podenco hier zichtbaar te maken? Om kettingen te breken?

Deze dagen zijn het vele mensen die heel graag de honden willen helpen hier "door" de brand. Het doet me heel goed om die steun te zien maar tegelijkertijd doet het me ook enorm pijn. Waarom? Omdat dit geen NIEUWE strijd is!! En zeker niet iets "punctueels" van deze dagen, "door" de brand. Dit is een alledaagse strijd die gewoon genegeerd wordt, dag in dag uit, jaar na jaar!! 

Een mishandeling die gewoon als normaal wordt gezien want "tja , het is nooit anders geweest, toch?" en dus toegelaten. "Ach het zijn Podenco’s."

Deze 29 Podenco’s hebben sinds vannacht een tijdelijke veilige plek maar denk eens aan al die prachtige onschuldige zielen verstopt in de bergen, in grotten, aan kettingen, hun hele "leven"! In de hitte, in de kou, weinig tot geen eten of water, amper de mogelijkheid om te kunnen bewegen... En dit tot ze niet meer nuttig zijn voor de jacht of tot ze tussendoor, met een beetje geluk en niet zonder risico, "verdwijnen" dankzij sommige mensen die het toch niet aan kunnen zien dat ze zo moeten (over)leven.

Vandaag ben ik TROTS op het enorme team work! Op al die mensen die hulp aanbieden, zelfs van ver weg. De nieuwe mensen die het onzichtbare mishandel-probleem van de Podenco nu opeens blijken te zien en willen helpen... Maar ik ben ook hart gebroken voor al die zielen die achterblijven want ook al vinden we deze foto’s zielig... ik weet maar al te goed dat voor deze Podenco’s dit drama juist een nieuw begin en meer zichtbaarheid zal betekenen. Integendeel tot al diegene die achter zullen blijven en wat zonder twijfel weer in de doofpot zal worden gestopt. 

De titels in de kranten? " Geen paniek! Het toeristische gedeelte van Tenerife is veilig ondanks de nare branden!" 

Om te kotsen...Het paradijs voor sommige maar een hel voor vele. Tot wanneer??

- Geschreven door Sabine, Tenerife 17-8-2023 -

Wil je doneren? In het artikel Brand in Tenerife. Doneer! kun je lezen hoe je dit kunt doen.

dogstars