LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

17 maart 2023

Vooral voor de regio’s Drenthe, Friesland en Gelderland zijn we op zoek naar huisbezoekers op vrijwilligersbasis. Maar ook mensen uit andere regio’s zijn zeker welkom.

Wat houdt dat in zo’n huisbezoek?

Voordat een Podenco uit het asiel naar Nederland komt willen we zeker weten dat hij/zij goed terecht komt. Maar ook dat de adoptant goed geïnformeerd is.

Je gaat bij mensen die een Podenco willen adopteren op huisbezoek. Dit houdt in dat je hen informeert over de Podenco, de stichting, de adoptieprocedure en ter plekke bekijkt of men de Podenco een veilig en liefdevol thuis kan bieden. 

Aan de hand van een lijst stel je hen een aantal vragen. Na het huisbezoek breng je verslag uit aan het adoptieteam over je bevindingen. Jouw oordeel over het gezin is van doorslaggevend belang bij het wel of niet doorgaan van de adoptie.

Na een telefonische intake en het invullen van een aanvraagformulier kunnen personen een hond reserveren, dit houdt echter niet in dat men automatisch het dier kan adopteren. 

Dan heb jij dus de taak te kijken of de mensen geschikt zijn voor de hond die zij uit hebben gezocht. Dit betekent zeer goed opletten en kritische vragen stellen, maar ook informatie geven. Wat vooral naar voren moet worden gebracht bij een voorcontrole de eerlijkheid over de te adopteren hond. Buiten het feit dat uiteraard duidelijk moet zijn dat het dier geen speelgoeddier is, met batterij en al zindelijk is, luistert etc. 

Als het dier net is aangekomen, is iedereen enthousiast, alles is leuk en aardig. De door de stress en verandering van voedsel veroorzaakte darmproblemen worden dan nog geaccepteerd met een voorzichtige glimlach, maar het mag niet te lang duren.

Volwassen honden moeten ook de tijd krijgen, veel mensen denken dat juist zij zindelijk zijn. Niets is vaak minder waar. Het is trouwens van het grootste belang dat alle gezinsleden aanwezig zijn bij een voorcontrole, alleen op deze manier kunnen we te weten komen dat iedereen achter de beslissing staat. Tevens bezoekt een buitendienst medewerk(st)er een nieuw opvangadres met hetzelfde doel.

We verwachten van jou als huisbezoeker het volgende:

-          je bent in het bezit van eigen vervoer

-          je bent communicatief vaardig

-          betrouwbaar

-          flexibel

-          enthousiast

-          je hebt ervaring met podenco´s

Denk je hey dat lijkt me wel iets voor mij stuur dan een mail naar voor meer info of om je aan te melden.

dogstars