LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

16 feb 23

Onze vrijwilligster Manon heeft afgelopen periode haar tuin opengesteld als Snuffeltuin. Voor de opbrengst van haar Snuffeltuin Happy Dog heeft zij geld gevraagd voor TAKE ME HOME tickets. Door haar Portugese Podenco weet zij hoe zwaar podenco’s en andere honden het hebben in Spanje.
Zij heeft maar liefst 10 tickets kunnen doneren een bedrag van €250,00. Hartelijk dank daarvoor.

Haar verhaal:

Het idee om een snuffeltuin te openen kwam toen ik tijdens mijn opleiding leerde over het belang van verrijkte omgevingen. Een verrijkte omgeving is een plek die je hond stimuleert om zijn zintuigen de kost te geven en waar hij dit ongestoord kan doen. Behalve heel leuk, is het ook heel goed. De omgeving verkennen is iets wat een hond van nature doet en voldoet daarmee aan een belangrijke basisbehoefte. Het werkt ontspannend en geeft niet alleen mentale stimulatie maar het geeft ook de mogelijkheid tot keuzes maken om iets wel, niet of pas later te onderzoeken. Hierdoor kan je hond op zijn eigen tempo dingen leren en keuzes maken. Dat geeft zelfvertrouwen! Het is aangetoond dat een verrijkte omgeving goed is voor de ontwikkeling van honden en goed is voor het brein (Jaap Pansepp). Een verrijkte omgeving kan natuurlijk zijn of door de mens gemaakt. Een voorbeeld van een natuurlijke omgeving is bijvoorbeeld een parkeerplaats (lekker veel luchtjes)

Snuffeltuinen zijn op dit idee gebaseerd. Het snuffeltuinenproject is opgezet door Birgitta Geerlings om honden die niet los kunnen toch een mogelijkheid te geven om lekker ongestoord te kunnen snuffelen.  Inmiddels zijn er door heel Nederland tuinen, die geschikt zijn voor alle honden!  De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel wat de eigenaar van de tuin uitkiest.

Meer weten of zelf een snuffeltuin bezoeken, check:

www.snuffeltuinen.jimdofree.com of kijk op @snuffeltuineninitiatef op facebook. Foto’s van mijn tuin vind je op Happy Dog Coach op Facebook

dogstars