LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

5 februari 2023

 

Goedemiddag,

Ik ben Reiny Logtenberg van Podencoworld.

Na een ellendig leven vol lijden in handen van jagers worden Podenco's en andere jachthonden afgedankt en aan hun lot overgelaten en als ze geluk hebben leven ze nog jaren in een asiel. Wij hadden goede hoop dat de nieuwe Spaanse Dierenwelzijnswet verandering zou brengen. Helaas is de lobby van de jagers op dit moment te sterk. Vele notabelen jagen zelf ook en in het politieke spel zijn al toezeggingen gedaan. Één van de argumenten die de Jachtlobby opwerpt is dat zij vinden dat Podenco's, Galgo's en andere Spaanse jachthonden geen huisdieren zijn. Waardoor ze dus geen recht zouden hebben op de uit de wet voortvloeiende bescherming.

In de afgelopen actieweek hebben wij op onze website en Facebookpagina aandacht geschonken aan het lot van de Podenco’s en andere jachthonden. Zo hebben wij de stelling een Podenco geen huisdier?? gelanceerd. Deze stelling zorgde voor een explosie aan reacties. Ruim 200 reacties binnen een uur en inmiddels al bijna 1000 reacties. Allemaal lieve foto’s van heerlijke bankhangers. Baasje en hond die samen genieten van het zonnetje. Podenco’s die je troosten als je ziek bent.

Maar vooral ook de ontroerende teksten. Podenco's zijn uniek, zo trots, zo sterk maar tegelijkertijd zo zacht. Teder, maar echte overlevers. Hun adembenemende en hoopvolle ogen die hun nobele en zachtaardige ziel onthult en hun onvoorwaardelijke vriendschap. Dit alles maakt dat zij een warm nest vol liefde verdienen. Dat zijn de beelden waarom wij hier vandaag bij elkaar zijn. Ze verdienen een beter leven en wij willen de organisaties in Spanje daarbij ondersteunen.

Wij geloven dat de kracht om te veranderen beeldvorming is, door te laten zien dat de jachthonden wel degelijk huisdieren zijn. Gelukkig worden er in Spanje steeds meer jachthonden als huisdier gehouden en krijgen zij de liefde waar ze zo naar hunkeren.

Een van de asielen waar wij mee samenwerken is Kimba gelegen onder de havenstad Cadiz. Want ook daar aan de Atlantische Oceaan wordt gejaagd en worden jachthonden aan hun lot overgelaten. Het bijzondere aan dit asiel is dat zij campagnes houden op scholen. Ze nemen jachthonden mee tijdens deze gastlessen en de kinderen mogen de honden aaien en knuffelen. Ze vertellen op een kindvriendelijke manier hoe het leven er van deze honden uit ziet bij de jager. Dit blijkt veel los te maken bij de kinderen. Sommige komen later naar het asiel om te kijken hoe de honden daar leven. Om zich daarna nog meer bewust te zijn van het leven van deze dieren.

De kinderen hebben de toekomst in handen. Laten wij met elkaar de organisaties in Spanje blijven ondersteunen en hopen op een betere toekomst voor de The Great Forgotten.

 

Speech moment Podencoworld

05022023l

Groepsfoto

05022023j

dogstars