nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

PODENCOWORLD WAS OP DE WINDHONDENDAG AFGELOPEN ZONDAG

12 mei 2022

De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt aan een strak blauwe hemel, een heerlijk briesje waait over de landerijen, wat is het toch een mooi begin van de dag. Oss verwelkomt ons vriendelijk. Vol verwachting over wat deze bijzonder dag zal brengen rijden we ’s ochtends vroeg met het Podencoworldbusje het landgoed op waar de jaarlijkse Windhondendag georganiseerd wordt. Nou ja, jaarlijks…. Na een paar jaar zonder deze dag te moeten doen, zijn we vandaag dubbel zo blij dat ie er weer is. Bovendien is deze keer de Windhondendag extra bijzonder. Waarom? Omdat wij erbij zijn natuurlijk 😆

Toen de Podencoworld bus eenmaal op het terrein stond, kwamen de mensen van heinde en ver aandraven. Nee nu nog niet, het is nog vroeg op de zondagochtend, dat komt later. De bus zat volgepakt met mooie spulletjes, prijzen, dekentjes en wat niet en niet te vergeten… een paar goedgemutste enthousiaste Podenco-lovers in hart en nieren die vastbesloten zijn van deze een topdag te maken. Met een thermoskan koffie in de aanslag was het tijd om de stand op te tuigen. Dat viel reuze mee. Zonder ook maar een hamer of een tang nodig te hebben, stond de stand in een vloek en een zucht. Nee, zonder vloek. Het mooiste kwam nog… alle spulletjes tentoonstellen.

JustZz Pod & Co was er ook bij en had een heleboel sleeves en slaapzakjes voor de Podenco’s meegenomen en zelfs nog speciale slaapzakken gemaakt voor de Galgo’s. Onze Podenco die vandaag mee was dacht meteen “daar moeten ik bij zijn” en liet zonder blikken of blozen haar bips in de zachte pluchen dekentjes vallen. “Zo! Daar lig ik Eerst maar eens een dutje. Just Zzzzz.” Inderdaad, onze Podenco liet zich ook van haar beste kant zien 😉 Maar we hadden ons geen betere mascotte slash boegbeeld kunnen wensen, wanneer madammeke wakker was stond ze pontificaal op de tafel van de stand. “Mensen, hier zijn podenco’s!!! Komt dat zien!” Als dit geen lootjes deed verkopen?!

Er was een gezellige opkomst van veel mensen met hun trouwe viervoeters. Met het zonnetje op de kruin was het ook heerlijk om bij de standjes langs te slenteren en te snuffelen of er nog wat moois te vinde is waar je je maatje mee kunt verwennen en in de watten leggen. Overbodig te noemen, dat de hondjes vandaag helemaal hun hart konden ophalen. Niet alleen zat de kans erin dat ze thuis zouden komen met extra speelgoed, hondensnacks of andere spulletjes, het was een vrolijk weerzien van allemaal maatjes. Ook daar werd dus heel wat afgesnuffeld.

Als kroon op de dag hebben we veel mensen blij kunnen maken met een prijsje uit onze Podencoworld loterij. Natuurlijk hebben we ook weer heel wat bekenden gezien en er gaat niets boven het weerzien van een Podencoworldhondje. Over een geluksgevoel gesproken. We waren helemaal met het hoofd in de wolken toen we aan het einde van de dag terugkeken op de spulletjes die we hebben gekregen voor donatie aan de Spaanse asielen voor de Podenco’s die onze hulp zo hard nodig hebben. Heel erg bedankt daarvoor! Daar zullen ze enorm blij mee zijn. Goh, en voordat je het weet loopt de dag alweer teneinde. Wat een mooie dag! Kan niet wachten tot de volgende…

wh2aa

wh10a

wh7a

 

wh3aa

 

dogstars