LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

1 mei is de dag waarop we even extra stil staan bij het leed van de Podenco. De velen die worden verwaarloosd, mishandeld, afgedankt, gedumpt en gedood. Hun leven bestaat uit angst, wrede behandeling, mishandeling en gruwelijk leed dat ze in hun leven moeten weerstaan. Veel sterven er zonder dat ze ooit gevoeld hebben hoe het is om warmte en liefde te ontvangen, want als ze niet meer nodig zijn voor de jacht, niet meer voldoen of te oud zijn, worden ze gedumpt, gedood of in de steek gelaten. Hoewel de Podenco’s het hele jaar door onze hulp hard nodig hebben, is 1 mei de dag waarop we het leed van de Podenco’s die zich in erbarmelijke omstandigheden bevinden en die onze hulp zo hard nodig hebben, extra in beeld brengen en spreken voor hen die geen stem hebben. We spreken voor alle Podenco’s die dromen van vrijheid, hunkeren naar liefde, warmte en geborgenheid. Zij die verlangen naar het moment dat ze in de armen van een baasje worden gesloten die onvoorwaardelijk van ze houdt en ze beschermt wanneer ze zich het meest kwetsbaar voelen.

Afgelopen jaar hebben we waar we ook maar konden de stem van de Podenco’s en ook andere Spaanse jachthouden laten horen. We hebben gepleit op conferenties, persberichten geschreven, een speech gegeven, Europese aandacht gegenereerd, de Podenco’s zijn officieel opgenomen in de naam “GalgoPodencoPlatform” voorheen “GalgoPlatform”, een protestmars in Den Haag georganiseerd om "No a La Caza" (No Hunting) te ondersteunen, een brief overhandigd aan de Spaanse ambassadeur in Nederland, digitaal gedemonstreerd door middel van een tegenprotest aan de jagers die demonstreerden tegen de nieuwe Spaanse Dierenwelzijnswet waarvan we allemaal hopen dat deze na aangenomen te zijn door de Spaanse ministerraad ook nog het Congres en de Senaat passeert waardoor de Spaanse jachthonden definitief onder de bescherming van deze nieuwe wet vallen. Kleine overwinningen, maar nog een lange weg te gaan…

1 mei is daarnaast ook een dag om te vieren, omdat dankzij de inzet van alle vrijwilligers hier en in Spanje er inmiddels vele Podenco’s zijn gered. Samen met Podencoworld is er al voor meer dan 3.000 Podenco’s een warme mand gevonden. Velen die wel gezien worden en inmiddels weten hoe het is om een eigen thuis te hebben en om warmte en liefde te ontvangen. Zonder de hulp van alle vrijwilligers was dit onmogelijk.

We zullen ons altijd blijven inzetten voor alle Podenco’s. We zorgen dat ze gezien worden, iedere dag opnieuw. Want wij zijn de stem voor hen die niet kunnen spreken, the great forgotten!

 

01052022

dogstars