LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Jana Elza Wuyts ontmoette in Spanje een wilde hond. Het dier kwam uit de bergen en had zich aangesloten bij de dorpshonden. Toen zijn leven in gevaar kwam, kon ze niet van aan de zijlijn toekijken. Over haar ervaringen schreef ze een boek. 

De locals duldden de wilde hond niet langer in het dorp. Jana Elza en haar man Marnix Peeters beslisten om Boef mee naar België te nemen. “Hij was onze vriend geworden. We konden hem niet achterlaten, wetende dat hij zou gevangen en gedood worden.”

Toch liep de ongeplande adoptie niet van een leien dakje. “Het was enorm zwaar om Boef te laten wennen aan de mensenwereld. Hij was al een jaar oud, maar hij was nog nooit in een huis geweest.

Hij had schrik van elk geluid. Hij begreep niets van mensen. Autorijden was een drama. Wandelen was een ramp, hij trok me voortdurend onderuit. Boef sloeg tilt bij elk dier dat hij zag: vogels, katten, herten, hazen… Wij wonen midden in de natuur, hij was voortdurend hypernerveus.”

Pas toen ze in België waren, ontdekte Jana Elza via een trainer dat Boef een jachthond was. Ze schuimde het internet af en ontdekte dat Boef een podenco orito was. “Veel puzzelstukjes vielen op hun plaats. Door te lezen over podenco's leerde ik Boef beter te begrijpen en zijn natuur te respecteren. De artikelen van Podencoworld hebben me erg geholpen.”

Met geduld, toewijding en empathie konden Jana Elza en haar man de hond laten wennen aan de mensenwereld. “Vandaag is Boef een gelukkige hond. Hij is actief, speels en knuffelig. Typisch podenco. Nog steeds is hij een brok energie, maar hij is niet langer bang of nerveus. We zouden onze kameraad nooit meer kunnen missen.”

Over hun ongelooflijke avontuur schreef Jana Elza Wuyts een boek. Het is verkrijgbaar via Standaard Boekhandel (in België) en via de webshop van Standaard Boekhandel in Nederland.

Meer info? http://bit.ly/Boef-JanaElzaWuyts

dogstars