LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Dia del Galgo, 1 februari van elk kalenderjaar. Het luidt het einde van het Spaanse jachtseizoen in en het begin van de grote dumping van de galgo’s en podenco’s.

Meer dan 50.000 galgo’s en podenco’s die jaarlijks een afschuwelijk einde vinden en dan hebben we het niet eens over de honden die in de steek gelaten zijn en de dood vinden op de wegen, dat is het getal dat we aanhouden. Daar bovenop wacht tienduizenden andere jachthonden hetzelfde lot.

Gebruikt voor de jacht, weggegooid als oud vuil na bewezen diensten, dat is het lot van veel van deze edele dieren. Volgens PACMA (de Spaanse partij voor de dieren) zouden de aantallen gedode of in de steek gelaten honden wel eens veel hoger kunnen liggen.

Jagen omwille van cultureel erfgoed volgens de mening van de jagers (galgueros), plezier, economie (jachttoerisme). Spanje is nog het enige land in Europa waar deze vorm van jacht is toegestaan, ondanks al jarenlange protestmarsen in Spanje en in andere landen. 

Enkele jaren geleden hebben de galgueros gepoogd de jacht met de galgo’s tot cultureel erfgoed te laten verklaren. Dat is toen niet gelukt en dat mag ook nooit gebeuren, want dan zijn de galgo’s en de podenco’s werkelijk vogelvrij verklaard en is het leed niet te overzien. Deze jacht moet verboden worden!!

Help mee. Geef deze honden een stem. Doe mee tijdens de digitale demonstratie op 7 februari, post de foto van uw lieveling, deel en tag!

#ElNegocioDeLaMuerte

#NoALaCaza7F

#StopGalgueros

#FreeTheGalgo

@Plataforma NAC. No A la Caza

dogstars