nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Door Marianne Dassen het baasje van Chevy in haar strijd tegen vuurwerk.

De politiek lijkt eindelijk stappen te gaan nemen, dit mede door druk van de Burgemeesters. Marianne heeft door middel van onderstaande dag uit het leven van Chevy diverse organisaties aangeschreven. De Burgemeester van Maastricht heeft aangegeven haar "krachtige brief" mee te nemen.  

Een dag uit het leven van Chevy,

11 januari 2020,

Gewacht totdat baasje vast slaapt en dan stiekem onder de deken sluipen en tegen hun aan liggen en dan val ik eindelijk uitgeput in slaap. Ik word wakker en wacht vrolijk mijn boterhammetje af mmmmmm lekker gesmeerd en geknipt in mijn bakje. Even kijken of het regent want dat is voor mij nu een goede dag want dan gaan we niet wandelen...….. helaas mijn baasje belooft al dat we gaan. Stiekem maak ik me weg en kruip in mijn holletje onder het bureau op kantoor in de hoop dat ze het vergeten. Helaas rond 14 uur is het zover. De baasjes vertellen dat ze allebei weg moeten en ik dus alleen moet blijven en dat wil ik niet en dan zegt het vrouwtje dat ik met haar mee mag Yep lekker met baasje mee. Riem aan en hup naar buiten. Ik loop richting bus maar daar wil het vrouwtje niets van weten ze wil weer gaan wandelen WANDELEN NEEEEEEEEEEE IK WIL NIET. Nu komt Henri naar buiten en zet me lekker in de bus Yeahhhh gewonnen. We rijden weg naar een onbekende plaats en daar moet ik uitstappen met het vrouwtje, nee he!!!! moet ik toch buiten wandelen. Ik raak nu al in paniek en er gaat van alles door mijn hoofd maar mijn vrouwtje houd vol. We gaan naar links naar rechts naar achter en weer terug. Ze laat me zitten en probeert me op mijn gemak te stellen. Goh eigenlijk is het best lekker weer en na 3 kwartier voel ik zelfs dat mijn staart omhoog gaat. Ach eigenlijk valt het mee en durf zelfs een plasje te doen. En dan opeens KNAL...…………...

Ik schrik en weet even niet wat te doen raak in paniek en probeer weg te rennen maar dat lukt niet want vrouwtje heeft mijn riem, die ik sinds december niet meer uit mag, goed vast. IK MOET HIER WEG...… ik wil naar huis veilig zijn en dan weer KNAL...……. Ik word gek en zie dat mijn vrouwtje ook uit haar doen is en dat komt door mij. Gelukkig gaan we naar huis en kan ik even bijkomen. In mijn vrouwtje haar stem begrijp ik dat ze het goed bedoeld maar ik wil niet meer, niet meer naar buiten, NOOIT MEER.

Dankjewel vuurwerkafstekers maar hoop dat jullie mijn vrouwtje niet tegen komen. Ze vecht, ze vecht voor mij en alle vuurwerk tegenstanders om dit gedoe tot een einde te brengen. Ze schrijft brieven naar gemeente, burgemeester, politie brandweer dieren artsen dierenambulance de krant en zelfs de tv. Ze vecht en besluit om niet te stoppen hiermee. Ze is uitgenodigd door partijen in de gemeente om te komen praten en heeft zelfs reactie gehad van de Burgemeester. Ze vecht en houd niet op voor ze haar doel bereikt heeft.

Dank jullie wel als jullie haar steunen zodat er iets gedaan wordt aan de vuurwerk ellende zodat ik ooit weer eens buiten met plezier kan gaan wandelen.

Liefs en een poot van mij Chevy🐾

Samen staan we sterk! ❤👊