LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Op 4 oktober 2011 is Stichting Podencoworld opgericht, sinds 2005 zijn we hard aan het werk met het redden van Podenco’s en doen we er alles aan om hen een beter leven te bieden en sindsdien is het voor ons eigenlijk iedere dag, dierendag. 

Sinds 1930 zetten mensen op 4 oktober hun huisdier in het zonnetje, ze krijgen wat lekkers te eten, zoals een kluifje, snoepje of een extra wortel. De hond krijgt een lekker lange wandeling en de kat een speelgoedmuis. Het is natuurlijk leuk om je huisdier te verwennen. Maar dierendag is vooral bedoeld om dieren die het minder makkelijk hebben wat extra aandacht te geven, zoals de vele Podenco’s die in de verschillende asielen in Spanje verblijven. Die kunt u onder andere helpen via adoptie op afstand (https://www.podencoworld.nl/adopties/adoptie-op-afstand), door een donatie aan een stichting te doen, of door een Podenco die ter adoptie is onder de aandacht te brengen via social media, zoals Facebook of Instagram. 

Stichting zal blijven strijden voor alle Podenco’s! We zijn blij met het vertrouwen dat u in ons heeft. Wij danken de vrijwilligers die elke dag klaar staan voor de hondjes en hun baasjes. Het geluk spat ervan af tijdens de strandwandelingen die we twee keer per jaar organiseren. Samen hebben we het afgelopen jaar weer zoveel voor al die kansloze Podenco’s en de asielen kunnen betekenen. Niet alleen door de transporten met hulpgoederen, de donaties aan de asielen voor operaties en apparatuur voor de klinieken, verbouw van de asielen, en we mochten dit jaar 1000 kg voer verdelen onder verschillende asielen dankzij Hulp voor Dieren en Hans en Mirjam, maar we kunnen vooral veel betekenen door de Podenco’s hoop te bieden, een kans op geluk dat zij helaas in Spanje moeten ontberen. 

Verder hebben we nieuwe vrijwilligers er bij waar wij erg blij mee zijn. Wij kunnen dit allemaal niet alleen, daar hebben we ook jullie hulp bij nodig net zoals opvanggezinnen en de Take me home ticket. Wij hebben sinds kort ook Teaming gestart dat is 1,00 euro per maand ,daar zijn we ook blij mee als mensen hier zich voor opgeven en 1,00 euro  elke maand doneren.

Wij waren ook een van de eerste die een tuig, halsband, naamplaatje en riem mee gaven op de luchthaven ,gelukkig hebben er vele ons gevolgd, nu verplichten wij ook de mensen op een veiligheidsriem voor in de auto mee te nemen. Wij doen alles er aan om de geadopteerde hond zo veilig mogelijk met hun nieuwe baasjes mee te geven.

 Evalien en Edwin

dogstars