LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Van het bestuur van Stray-AFP ontvingen we onderstaand persbericht, waarin aandacht wordt gevraagd voor het registreren van honden en katten.

WERELD ZWERFDIERENDAG 4 APRIL – VOORKOM DAT JOUW HUISDIER EEN ZWERFDIER WORDT
Op 4 april is het Wereld Zwerfdierendag. Stray Animal Foundation Platform wil aandacht vragen voor alle Nederlandse honden en katten en hun baasjes oproepen om hun dier te laten chippen én registeren. Door chippen én registreren kan worden voorkomen dat honden en katten zwerfdieren worden.
Wereld Zwerfdierendag wordt wereldwijd gevierd. Wereld Zwerfdierendag wordt dit jaar alweer voor de negende keer gevierd. Deze dag is begonnen in Nederland, maar wordt inmiddels al in meer dan 80 landen gevierd. Het doel van Wereld Zwerfdieren dag is aandacht vragen voor de meer dan 600 miljoen zwerfdieren wereldwijd en stil te staan bij de verantwoordelijkheid die wij mensen jegens deze dieren zouden moeten dragen.
Chippen en registreren voorkomt zwerfdieren

Stray hond
Ook in Nederland komen zwerfdieren voor. Met name katten, maar ook honden lopen soms weg en komen dan in het asiel terecht. Het is dan belangrijk dat de eigenaar snel gevonden wordt. Dat kan heel eenvoudig wanneer het huisdier gechipt én geregistreerd is. Wordt de kat of hond gevonden, dan is het een kwestie van de chip uitlezen en in de databank de eigenaar opsporen. In de regel is het dier dan binnen een paar uur weer terug bij zijn baasje.
Voor honden is het chippen verplicht, maar eigenaars vergeten regelmatig om het dier te registeren en op hun naam te zetten. Voor katten is het chippen niet verplicht en het is dan ook niet verwonderlijk dat er in Nederland veel zwerfkatten zijn. Op deze Wereld Zwerfdierendag willen wij aandacht vragen voor alle Nederlandse honden en katten en hun baasjes oproepen om hun dier te laten chippen én registeren. Daarmee kan het worden voorkomen dat honden en katten zwerfdieren worden.
Stray kat

VOORKOM DAT JOUW HUISDIER EEN ZWERFDIER WORDT EN CHIP ÉN REGISTREER!

 

Meer info? Klik  hier.

 

dogstars