LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

EEN EURO PER MAAND MAAKT HET VERSCHIL,
DE KRACHT VAN TEAMING.

In november 2018 heeft Podencoworld een teaming groep aangemaakt om een wat meer constante stroom aan donaties te ontvangen waar we alle kosten van kunnen betalen.
Het idee van teaming is, dat met veel mensen en een kleine inleg, je toch een heel groot bedrag per maand kunt vergaren. De meeste mensen zullen één euro per maand niet zo erg missen en als er 1000 mensen meedoen kunnen wij maandelijks heel veel honden en asiels helpen. En kunnen we blijven doen wat we al jaren met liefde doen.

Er is gewoon nog steeds ondersteuning nodig om de  vaak mishandelde, gewonde, uitgemergelde, gedumpte Podenco's te verzorgen en op te vangen in de asielen in Spanje waarvoor wij bemiddelen. In Spanje hebben ze zeer weinig kans op adoptie, omdat ze in Spanje niet gezien worden als een gezinshond maar als een gebruiksvoorwerp voor de jacht.
Daarom zijn er ook gastgezinnen in Nederland om Podenco's op te vangen, zodat ze zo o.a meer kans hebben om sneller geadopteerd te worden of omdat sommigen het leven in het asiel niet overleven. En dat brengt kosten met zich mee voor de stichting. Denk hierbij aan dierenarts bezoek of, in sommige gevallen, zelfs noodzakelijke dure operaties.
Ook maakt de stichting kosten voor brandstof, onderhoud, de jaarlijkse APK en verzekering van de Podencoworld bus.
Deze wordt onder andere gebruikt om gedoneerde goederen op te halen bij mensen en transporten te kunnen verzenden naar Spanje met hulpgoederen en de vlucht benches.

frontTransp184

Zeker nu 1 februari weer in zicht komt en het einde van het jachtseizoen nadert, zullen er weer duizenden Podenco's vermoord en gedumpt worden; de "gelukkigen"  worden gevonden en ondergebracht in een asiel.
Zo zullen de asielen weer overspoeld gaan worden met uitgemergelde en vaak zelfs gewonde Podenco's. En dat kost veel voer en medicatie. De meeste jagers zijn namelijk niet goed voor hun dieren; de honden krijgen vaak, als ze geluk hebben, een maal per week wat restjes eten of droog brood en water. Ze verblijven daar vaak in niet onderhouden dichtgetimmerde hokken die met hangsloten gezekerd zijn en daarbij zitten de honden ook nog vaak geketend aan hele korte en zware ijzeren kettingen, je zou er een boot mee kunnen ankeren......om maar aan te geven dat zij uw hulp nog steeds keihard nodig hebben!

Collage teaming
*(1e foto van Vini in het asiel op Tenerife, die afgelopen jaar erg vermagerd is. 2e en 3e foto's zijn van Gitana, in het asiel op Tenerife, die 3 februari naar Nederland zal vliegen alwaar zij opgevangen wordt om aan te kunnen sterken, zodat ook zij kans maakt op een eigen thuis).

Daarom willen we nogmaals een beroep op u doen, om er over na te denken, of u €1,- per maand kan missen. De podenco's zouden u heel dankbaar zijn en wij natuurlijk ook. Wij hopen dan ook dat we er heel veel teamers bij gaan krijgen. Voor nu willen we de 28 teamers, die we al hebben, hartelijk bedanken voor hun bijdrage.
Hier de link naar de teaming pagina: PODENCOWORLD TEAMING .

*Op verzoek hieronder de Nederlandse vertaling van de Engelse tekst op de teaming pagina.

Podencoworld is een liefdadigheidsorganisatie, gevestigd in Nederland, die Podenco's in Spanje helpt, redt en beschermt. Podenco's zijn een Spaans hondenras, dat door jagers in Spanje mishandeld en gedumpt wordt. We ondersteunen meer dan 25 asielen in Spanje. We bemiddelen niet alleen adopties in Nederland en België waar Podenco's een leven krijgen bij liefhebbende families, maar we ondersteunen ook Spaanse asielen door geld in te zamelen voor reparaties, voedsel, medicijnen en operaties. Elke cent die je doneert, wordt gebruikt om de Podenco's te helpen!
Door lid te worden, stort u €1 per maand voor uw groep.
Steun de Podenco's!
Elke dag worden er gewonde, angstige, gebroken en uitgehongerde Podenco's gevonden door vrijwilligers van de verschillende asielen waarmee we werken in Spanje. Deze vriendelijke diertjes die hun hele leven op een klein stukje grond hebben doorgebracht, aan zware ijzeren kettingen, weggestopt in een donkere grot of jachtschuur, hebben de ergste mannen gezien. Hun kapotte lichamen en geesten moeten worden geheeld, dit kost niet alleen veel tijd en geduld, maar helaas ook veel geld. Geld dat de asielen in Spanje niet hebben. Steun alstublieft de Podenco's. Wordt lid van onze groep voor slechts €1 per maand!

dogstars