LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

We kregen onderstaand verhaal van Helen de Jong, ons contact persoon van asiel Asoka Castella.

Er was een tocht georganiseerd door het dorp, ter ere van Sint Anton, de beschermheilige van de dieren. Verzorgers/begeleiders van het asiel zijn met een aantal honden naar het dorp gegaan om mee te doen met de optocht. Bij het opmaken van de lijst met honden die mee mochten van het asiel, stonden Pedro en Pablo bovenaan om mee te gaan en zij hebben zich voorbeeldig gedragen. Echt waar. Ze waren het liefst van allemaal. Ze gedragen zich heel goed buiten het asiel.
Het was voor de begeleiders/verzorgers leuk om met de honden naar het dorp te gaan. In totaal zijn er 9 honden meegenomen.

pablopedro collage1

Onder de honden die wij meenamen naar het dorp bevonden zich dus ook de broers Pablo en Pedro. Pablo en Pedro hebben genoten van hun uitje en hebben zich voorbeeldig gedragen. Geen interesse in de andere honden, niet trekken aan de lijn, ze lieten zich aaien door iedereen, prima met kinderen. Ze zijn zo braaf. We snappen niet dat ze nog niet geadopteerd zijn door iemand. Pablo is de meest luie van de twee en dus ook een stukje dikker dan Pedro. Pablo is ietsje meer timide maar eigenlijk valt dat ook reuze mee. Als de vrijwilligers binnenkomen willen ze altijd even knuffelen. Het zijn twee hele lieve broers die erg gek op elkaar zijn. Inmiddels zitten de jongens al weer 1,5 jaar in het asiel. Ze zijn ongeveer 2,5 jaar.

pablopedro collage2

De tocht eindigde bij de pastoor die alle dieren zegende. Er liepen honden en paarden mee, maar ook katten, fretten en konijnen in tasjes, we zagen zelfs iemand met een schildpadje in een bakje. 
Die man met die witte jurk zwaaide twee keer met een stok met balletje eraan over het hoofd van het dier en dan kon je weer doorlopen

de pastoor

 

dogstars