LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Het opvangen van honden is moeilijk, maar ook heel hard nodig...
Er zijn nog zoveel honden die niet weten hoe het is om in een mandje te kunnen slapen of nooit geknuffeld worden.
Als opvanggezin geven wij honden uit een asiel de kans om vast te wennen aan het leven in een huis en alles wat daarbij komt kijken.
Hierdoor worden de adoptiekansen van die hond enorm vergroot.
Zeg nou zelf, het is toch wel makkelijk als je een hond adopteert die alle basisregels kent, netjes meeloopt aan de lijn, zindelijk is en ook nog eens sociaal is met andere honden!
Een hondje uit het buitenland adopteren is voor de meeste mensen best spannend, de hond ‘in het echt’ ontmoeten is toch wat lastiger als hij of zij nog in het buitenland zit.
Die stap wordt een heel stuk makkelijker als je hem of haar kunt bezoeken bij het opvanggezin in Nederland.
Eventuele andere (harige) huisgenootjes kunnen natuurlijk ook mee met deze kennismaking zodat je goed kunt inschatten of er een klik is.

opvanggezinallehonden

Wij hebben de eer gehad om opvanggezin voor Rojo te mogen zijn en hopelijk zullen er nog veel hondjes volgen.
Hoewel het opvangen van buitenlandse honden een van de mooiste dingen is om te doen, is het aan de andere kant een van de moeilijkste dingen om te doen. Je gaat een band aan met de hond, je leert ze alle dingen die ze moeten leren en ze zijn onderdeel van je gezin / roedel.
Rojo hebben we een half jaar in de opvang gehad en hoewel hij echt een geweldige plek gevonden heeft, blijft het ‘afscheid nemen’ niet makkelijk.
Maar dan kijk ik weer naar alle andere hondjes die nog een plek nodig hebben en dan weet je weer waar je het voor doet.
We kunnen nu eenmaal niet alle hondjes van de wereld redden, maar we kunnen wel ons best doen om de wereld van zoveel mogelijk hondjes een stukje mooier te maken. 

opvanggezinrojoensuus

Eind november vliegt Willem samen met 3 anderen voor een week naar Tenerife om daar Sabine te ondersteunen.
Veel met de honden bezig zijn, wandelen, foto’s en filmpjes maken voor de site, van alles om de kans op adoptie te verbeteren.
Natuurlijk neemt Willem een hond mee terug, die bij ons in de opvang komt!
Ons doel samen is wel om er zoveel mogelijk te plaatsen, dus als deze opvanger een plekje heeft, hebben we weer plek voor een nieuwe en zo blijven we doorgaan.
Helaas zijn er niet veel opvanggezinnen beschikbaar, terwijl ze zo’n groot verschil kunnen maken!
Lijkt het je iets om een hond uit het buitenland op te willen vangen?
Stuur dan gerust een mailtje naar .
Samen gaan we op zoek naar het perfecte baasje & de dierenartskosten en medicijnen worden zelfs vergoed!

opvanghondjes

 

Note van de redactie;

Dit is het verhaal van Suzanne en Willem, trotse baasjes van 4 geweldige podenco's die elke opvang- of logeerhond met plezier opnemen in hun groepje, en hun geslaagde rescue Rojo, waarvoor innige dank.
Alle rescue organisaties hebben opvang gezinnen nodig, bijvoorbeeld voor honden die het niet redden in het asiel of een medische noodzaak hebben.
Er zijn genoeg redenen om honden in een huiselijke situatie te willen plaatsen maar dat redden we als stichting niet alleen met de vrijwilligers die we hebben!
Elk opvang gezin krijgt ondersteuning vanuit de stichting, ook kijken we of een hond in de gezinssituatie past zoals het wel of niet met katten kunnen samenleven en andere zaken.
Gemiddeld verblijft een rescue hond tussen de 2 en 12 weken bij een opvang gezin maar het kan altijd langer uitlopen.

Wilt u een hond een kans geven en bent u bereid om hem of haar tijd, liefde, een goed gevulde buik en een warme mand te bieden dan horen wij dat heel graag. 

rojoonderaan

 

dogstars