LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

MADRID – Afgelopen zaterdag waren er duizenden dierenliefhebbers op de been in Madrid om deel te nemen aan een demonstratie ter verdediging van de dierenrechten.
De demonstratie was georganiseerd door de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA als oproep voor een einde van het onrecht tegen dieren in Spanje.


pacma918

De dierenliefhebbers in Spanje willen een einde aan alle festiviteiten waar dieren bij betrokken zijn en eisen een einde van het onrecht wat weerloze dieren wordt aangedaan in Spanje. Men wil dat de nationale politiek zich ermee gaat bemoeien.

Zo wil men bewerkstelligen dat er binnen twee jaar wetten komen waardoor eindelijk alle dieren in Spanje beschermd worden van mishandeling en dat degene die een dier niet goed behandelen zwaar bestraft kunnen worden. Ook wil PACMA dat er binnen twee jaar een einde komt aan alle festiviteiten waar dieren bij betrokken zijn en waarbij het leed van de duizenden dieren die voor plezier gedood worden eindelijk voorbij is.

Volgens de Partij Voor de Dieren demonstreert men om op te komen voor degene die geen stem hebben, de dieren dus. Vorig jaar heeft PACMA aan het Spaanse Congres van Afgevaardigden een nieuwe wet, de “Ley Cero” gepresenteerd waarbij de steeds populairder wordende politieke partij nationale/landelijke wetten wil hebben om dieren te beschermen, iets wat nu nog te weinig op regionaal vlak gebeurd.

De demonstratie begon zaterdag op de Puerta del Sol in het centrum van Madrid en verplaatste zich naar het Huis van Afgevaardigden. Terwijl alle duizenden deelnemers groene sjaals droegen waren er verschillende leuzen op Spandoeken te lezen of werden deze geroepen zoals “Yo no me divierto con el sufrimiento”, “la tortura no es cultura” of “maltrato animal al código penal”.


*Bron: Spanje Vandaag

*Foto afkomstig van PACMA (Twitter)

dogstars