LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

En daar gaan we weer, een hittegolf! Terwijl de een zich er met moeite doorheen slaat is het een genot voor de ander. Verschillende mensen, verschillende meningen en dat geldt ook voor de adviezen die bij dit weer gegeven worden. 
Voor de honden hier een lijstje van dingen die wel of juist niet goed zijn met deze temperaturen:

 

 

 

Do's:

Do187

*Zorg dat er altijd vers drinkwater beschikbaar is, gewoon kraanwater is prima geef het alleen niet te koud.

*Wandel in  de vroege ochtend en in de late avond en beperk het in de middag, als het nodig is, tot een korte plasronde zo veel mogelijk in de schaduw en en rustig loop tempo.

avond187

*Voer je hond in de ochtend en/of avond, de meeste honden hebben minder eetlust met deze warmte. Wanneer een hond eet terwijl deze het warm heeft hebben ze sneller kans op diarree.

*Vervoer je hond zo min mogelijk, alleen als het echt nodig is. Het liefst in een auto met airco en zorg dat hij altijd vers water tot zijn beschikking heeft.

*Loop door het gras of op andere koele oppervlakten. Voel zelf altijd even met je blote voet of met de achterkant van je hand of de ondergrond niet te warm is. Hou je voet/hand minstens 7 seconden op het oppervlak om te weten hoe het voor de hond voelt. Lichter gekleurde oppervlakten zijn NIET altijd koeler, test dit dus zeker. Vermijd lopen in zand.

*Wandel, als het mogelijk is, in de buurt van stromend water, zo kan je hond tussendoor even afkoelen.

*Zet een zwembadje op indien je hond dit rustig als koelmiddel gebruikt. Gaat hij er druk in lopen springen en spetteren? Breek het dan weer af  en leg bijvoorbeeld een natte handdoek neer als alternatief.

*Sla fietsen, joggen en andere snelle activiteiten tijdens deze temperaturen over.

 

Don'ts:

 dont187

*Laat je hond niet in de auto achter! Niet voor 10 minuten, niet voor 5 minuten, niet voor 1 minuut ook niet met het raampje open. Gewoon niet doen!! Laat hem lekker thuis, breng hem naar een dagopvang, pension, de buren, wat dan ook, maar laat hem niet in de auto. Echt niet!

hondauto187

*Leg geen natte doek over de rug van de hond heen om hem te koelen. Als de vacht vochtig is gaat het broeien waardoor de hond het alleen maar warmer krijgt. Een natte handdoek op de vloer leggen is prima.

*Gooi geen emmers water over je hond heen, het grote temperatuurverschil kan er voor zorgen dat de hond in shock raakt.

*Geef geen ijswater of ijsjes. Hierdoor koelen de ingewanden af waardoor de hersenen het lichaam het signaal geven op te moeten warmen. Gewoon kraanwater is prima.

*Gaat je hond graag in de zon liggen, weerhoud hem/haar hier dan van. Heel veel honden kunnen niet bepalen hoe lang in de zon liggen goed voor ze is. Wij, de baasjes, moeten ze daarvoor beschermen. Gewoon lekker binnenhouden overdag is nog steed het beste voor ze.

*Honden met een dikke of dubbele vacht niet scheren!! De vacht werkt als isolatie voor zowel kou als warmte. Als je de hond scheert krijgt deze het eerder warm en kan ook snel verbranden.

*Ga geen actieve spelletjes spelen, rust is met deze temperaturen het sleutelwoord. Denkspelletjes zijn een goed alternatief.Of we nu genieten van deze temperaturen of niet, het is een mooie gelegenheid om het wat rustiger aan te doen, niet door te rennen en hollen maar iets vaker de rust te nemen. Dus ook voor de baasjes het advies, iets vaker de voetjes omhoog.
voetjesh

dogstars