LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Voor een korte vakantie zijn Elja en Ik, Evalien, op zaterdag 2 Juni naar Tenerife gevlogen om Mirre, de adoptiehond van Elja, mee te kunnen nemen naar Nederland tijdens de terugvlucht.
We werden op het vliegveld opgehaald door Sabine van het asiel Tierra Blanca en zij vertelde dat ons dat er "iets spannends"  gepland stond voor de dinsdag van 5 Juni en het enige wat we aan verdere informatie kregen was:
"Zorg dat jullie netjes gekleed zijn"!
Nou, erg spannend was het, om niet te weten wat je te wachten staat maar toen we de uitleg hoorden werd het allemaal nog veel spannender!!


cabildowachten

Wij waren uitgenodigd door de Cabildo Insular bij het hoofdkantoor te Santa Cruz, om een Oorkonde van erkenning te ontvangen voor het werk wat Podencoworld verzet ten goede van de Podenco's in Spanje.

Dit is nog nooit gebeurd in Spanje, dat er een oorkonde vanuit de regering wordt uitgereikt voor de hulp en ondersteuning die zij krijgen, voor het probleem met zwerf/straat/jachthonden.
Het is ook een publiekelijke erkenning van het probleem, door de staat van Tenerife, en als een probleem erkend wordt, dan pas kan er ook doelgericht gewerkt worden aan een oplossing.
Het is een hele eer dat zo een belangrijke oorkonde, door de vicepremier van de Cabildo (Consejero Insular de Agricultura, Granadería y Pescá Vicepresidente 4°  Jesús Manuel Morales Martínez) aan ons, Stichting Podencoworld, wordt overhandigd.

cabildooorkonde18pod
Jullie mogen het best weten hoor, de manier hij over Podencoworld en onze inzet sprak (vertaald door Sabine), ontroerde mij diep! Er werd ons uitgelegd dat er reclamespots op tv of de radio worden uitgezonden vanuit het Cabildo. Bijvoorbeeld net voor de zomer om te voorkomen dat er weer zo veel huisdieren worden gedumpt voor de vakantie en ook net voor de kerstdagen wordt er reclame gemaakt om honden te adopteren in plaats van kopen en hier goed over na te denken, dat het om levende wezens gaat en niet zomaar een leuk tijdelijk cadeautje.
Eindelijk de erkenning dat er iets gedaan moet worden aan het probleem met de zwerfhonden in Spanje.
Op Tenerife zijn ze daar in ieder geval begonnen en dát is de eerste maar vooral de belangrijkste stap richting verandering.

20180605 140457 resized 1
20180605 175536 resized 1
De Cabildo ondersteunt asielen ( Protectora's) financieel en is o.a. eigenaar van het asiel Tierra Blanca Tenerife dat weer wordt gerund door Tragsatec. Zo zijn ze bij het asiel Tierra Blanca momenteel bezig met de bouw van een educatie ruimte waar de klassen van verschillende scholen op visite zullen komen en uitleg zullen krijgen over het asiel, de honden, de verantwoordelijkheid naar dieren toe en de gevolgen voor alle dieren wanneer zij verwaarloosd, mishandeld of gedumpt worden.
educacoll
Ook wordt er daar flink gebouwd aan een nieuwe ruimte wat de kliniek wordt met een aparte kantoorruimte , een incheckbalie voor dieren die worden gebracht en gevonden, een operatieruimte, wc's en ook twéé kennels, speciaal aan het begin van de schuren speciaal voor pups om ze o.a. voor parvo te beschermen.
klinieknieuw
De pups werden tot nu toe tijdelijk in een hokje in de oude kliniek geplaatst waar al amper ruimte is voor andere gewonde honden en natuurlijk ook geen plezier voor pups om dag in dag uit in een klein hok binnen te zitten. De andere optie tot nu toe was ze in de schuur met kennels plaatsten maar hier liepen ze enorm gevaar infecties of ziektes zoals parvo op te lopen (hiervoor zijn ze op zo'n korte leeftijd nog niet voor ingeënt) want de hele schuur had een afvoer aan de achterkant waardoor het water van de net schoongemaakte hokken, inclusief uitwerpselen, eerst via een lange pijp langs de rest van de hokken moest om later uit de schuur weg te kunnen lopen. Naast de nieuwe ruimtes die gebouwd worden, wordt nu ook de afvoer en riolering van de kennels geoptimaliseerd en aangesloten op een gesloten circuit,  wat de kans op besmetting of een uitbraak van andere infecties en ziektes minimaliseert en voor een veel betere hygiëne zal zorgen.

parvobuis

De eerste stappen zijn dus al gezet en het doet ons zo enorm goed dat er vanuit de Cabildo wat aan gedaan gaat worden.


Hopelijk plukken alle dieren daar in de toekomst de vruchten van.
Wat mogen wij, alle vrijwilligers van Stichting Podencoworld, enorm trots zijn op deze officiële erkenning van ons werk en inzet.

Trabajo en equipo!! 

dogstars