LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Vanaf 27 maart 2018 gaan alle honden die via ons geadopteerd zijn en arriveren in Nederland met een goed anti-ontsnappingstuig, martingale halsband, riem en naamplaatje naar hun nieuwe thuis.

Wij doen dit zónder dat de adoptiekosten verhoogd worden, omdat wij veiligheid hoog in het vaandel dragen. Veiligheid gaat voor alles.

Wij zien zoveel honden die ontsnappen, los komen uit hun halsband en vermist raken. Gisteren betrof het een geadopteerde hond van onze stichting en dit willen we beslist niet meer.

De adoptanten krijgen tijdens de adoptieprocedure al goede voorlichting over de Podenco, het jachtinstinct, hoe om te gaan met de hond na adoptie en de eerste weken in huis en het gebruik van een anti-ontsnappingstuig. Tijdens het huisbezoek wordt hier nogmaals over geïnformeerd en de adoptanten krijgen deze uitleg ook nog eens per e-mail voordat de aankomst plaatsvindt.

Vanaf vandaag vragen wij dus niet meer aan de adoptanten of zij een veiligheidstuig willen aanschaffen, wij meten er een aan tijdens de aankomst met een passende martingale halsband ( met naamplaatje) en bijbehorende riem! Wel wordt er van de adoptanten gevraagd en verwacht, dat zij zelf nog een extra riem meenemen naar de aankomst, zodat de hond dubbel kan worden aangelijnd.

Wij als Stichting hebben er dan alles aan gedaan zodat de hond hier een goed leven zal krijgen.

We kunnen nooit voor 100% zeggen, "het gebeurt ons niet meer"  (we hebben altijd nog met mensen te maken die ook hun verantwoording moeten nemen) maar het is wel ons streven.

*NOTE: Heeft u al eerder een hond geadopteerd en wil u toch een anti-ontsnappingstuig? Dat kan!! Neem een kijkje bij: Wikkies, anti-ontsnappingstuigjes, halsbanden en meer. Hier zijn alle opties te bespreken.

SAFETY FIRST

dogstars