LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Het verhaal van Eliza Alma

Een vriendin van onze opvang vertelde over haar buurman, een jager. De ellendeling had een hoogzwangere podenca, wilde zelf 2 pups en vroeg of onze vriendin er eentje wilde. Toen ze vroeg waar de overige pups heen zouden gaan, haalde hij zijn hand langs zijn nek..die zouden worden doodgemaakt.

Na overleg met ons, kon onze vriendinde jager overhalen alle pups een paar weken bij de mama te laten en daarna aan ons te geven. Toen de podenca ging bevallen stonden wij in de startblokken..want jagers zijn nu eenmaal niet te vertrouwen. Een halve dag later werden we gebeld, de pups waren door mama doodgebeten, er waren er nog maar drie. We weten niet of hij de waarheid sprak, maar vermoeden van niet. Dezelfde dag kregen we een foto, er was er nog eentje over. Grote paniek, want het was zo duidelijk dat de kleine het niet zou redden in het koude stenen schuurtje bij de jager. Na onderhandeling mochten we de kleine overnemen en sprongen we in de auto.

Elza17 1

Eliza Alma was een slappe vaatdoek, veel te klein ( mama podenco wellicht dus ondervoedt), zwaar uitgedroogd en stervende. Ze was aangevreten door de ratten aan haar beentjes, haar knie en een voorteentje. Onderweg in de auto hebben we haar gevoed met een spuitje puppymelk..en ze haalde het tot thuis.

 

Eenmaal thuis aangekomen kreeg ze een warme kruik omdat ze ijskoud was en elk uur dwangvoeding. Vele momenten volgden waarbij we dachten dat ze het niet zou halen..totdat ze begon te drinken. Toen was er hoop, Eliza Alma is namelijk een vechter!!

Elza17 3

Inmiddels is ze bijna 3 weken oud en verviervoudigd in gewicht. Ze drinkt goed, maar het poepen blijft een probleem. De darmen zijn misschien niet goed ontwikkeld, of haar lichaam neemt echt alke voedingsstoffen uit de puppymelk op.We hopen dat het straks bijtrekt met vaste voeding. Haar teentje is ze helaas verloren aan de infectie ten gevolge van de aanval door de ratten. Het botje met nagel dat er uitsteekt in de verkeerde richting is het enige bewijs van de hel bij de jager. Eliza Alma kan nu zien, horen, ruiken en begint te lopen, en we weten nu dat ze een goede kans heeft, op een toekomst, op liefde, op een leven!

Elza17 4

We gaan haar een nieuwe start geven, op weg naar geluk en vrijheid!

jackyTanamera17

dogstars