nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Wij zijn met regelmaat op zoek naar opvang gezinnen voor Podenco’s uit asielen in Spanje. Zo ook nu, voor nog 5 honden uit het asiel van Olescan in Odena. Een opvanggezin houdt in dat er een Podenco bij jullie thuis in Nederland in de opvang mag verblijven, dus zeg maar een tijdje mag logeren. Dat kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Het is maar net hoe snel er een adoptie baasje komt. Het is een verantwoordelijke taak. Veel Podenco’s in het asiel hebben nog nooit in een huis gewoond en moeten alles nog leren!

De functie van een pleeggezin

Voor de Podenco zal alles in het begin vreemd zijn en de hond zal dan ook even moeten wennen. Er kan dus in het begin nog niet teveel gevraagd en verwacht kan worden van de hond. Spannend natuurlijk, voor zowel het opvanggezin als de hond, maar ook heel leuk en intensief. Uit ervaring weten we dat honden die in Nederland verblijven veel sneller een nieuw baasje vinden. Uiteraard is het moeilijk voor een adoptant om een hond aan de hand van een plaatje te kiezen, wanneer een Podenco in een pleeggezin verblijft, kan men de hond in levende lijve zien en het opvanggezin kan een mogelijke adoptant veel beter informeren over het karakter en het gedrag van de hond. Bovendien is de hond reeds enigszins gewend aan het huiselijk leven, allemaal zaken waardoor de Podenco veel eerder een kans zal krijgen.

Omdat de hond nog veel moet leren en het belangrijk is dat de hond tot rust komt en met vertrouwen zijn/haar nieuwe leven kan beginnen zoeken wij opvanggezinnen met ervaring met honden, bij voorkeur ervaring met Podenco’s. We zoeken mensen die met veel geduld, aandacht en liefde een Podenco, die vaak nog weinig goeds in hun leven heeft gekend, die nog veel moet leren, een tijdelijk thuis willen bieden en het aankunnen om hun tijdelijke opvanghond weer gedag kunnen zeggen als de gelukkige dag van de adoptie daar is.

Wilt u pleeggezin worden?

Dus bent u gemotiveerd en heeft u veel tijd om u in te zetten voor een tijdelijke hond? De kosten van medicijnen en dierenartskosten zijn voor onze rekening. Uiteraard willen we graag op de hoogte blijven van de gezondheid en het gedrag (met andere huisdieren, kinderen, verkeer etc.) van de Podenco, zodat we de hond zo goed mogelijk kunnen plaatsen. U staat er niet alleen voor! We houden regelmatig contact en loopt u ergens tegenaan dan lossen we dat samen op. Wij willen ze zo graag de kans geven op een beter leven bij een warm adoptiegezin! 

Voor welke honden zoeken wij nu opvang?

U heeft onlangs vast en zeker de vele berichten over de situatie in Odena gelezen. Het asiel daar moet helaas haar deuren sluiten. In dit asiel zitten zo’n 100 honden waarvan 25 Podenco’s. De meeste Podenco's hebben wij al kunnen voorzien van een opvangplek, maar we zijn nog hard op zoek naar een plek voor de volgende honden: 

Whiskey

whiskey1 

Whiskey is angstig naar mensen, maar goed in de omgang met andere honden! Hij durft dankzij zijn nieuwsgierigheid voorzichtig een snoepje aan te nemen. Hij heeft nog wel een weg te gaan, maar in een stabiele omgeving met een rustige hond moet dat zeker goed komen! Ervaring met (angstige) honden is bij Whiskey gewenst. 

Grootte: 55cm of groter
Gewicht: 24Kg
Geboren op: 09-2014
Geslacht: Rue

Meer informatie over Whiskey vindt u hier: http://www.podencoworld.nl/adoptiehonden/honden/1-podencos/1533-whiskey

Bert

Bert copy

Bert is een lieve hond die eerder onderdanigheid vertoont dan angst. Hij heeft nog weinig gezien in zijn leven en is daarom een beetje onzeker. Hij kan goed aan de lijn lopen.

Grootte: 40-55cm
Gewicht: 17Kg
Geboren op: 2013
Geslacht: Reu

Meer informatie over Bert vindt u hier: http://www.podencoworld.nl/adoptiehonden/honden/1-podencos/1187-bert

Gala

galam copy

Gala is verlegen, maar nieuwsgierig. Zodra ze in een stabiele situatie zit zal ze snel van al haar angsten afkomen. Een stabiele hond als voorbeeld zou perfect voor haar zijn. Gala is een klein teefje welke gewend is met meerdere honden te zitten en kan dus bij andere honden zonder problemen.

Grootte: 40-55cm
Gewicht: 14Kg
Geboren op: april 2013
Geslacht: Teef

Meer informatie over Gala vindt u hier: http://www.podencoworld.nl/adoptiehonden/honden/1-podencos/1730-gala

Huera

Huera copy

Huera is sociaal naar honden, speels, energiek en klaar voor de reis! Ze is nog jong en heeft daarom nog weinig gezien. Een beetje onzeker en verlegen is ze dus wel.

Grootte: 40-55cm
Gewicht: 13Kg
Geboren op: 01-2016
Geslacht: Teef

Meer informatie over Huera vindt u hier: http://www.podencoworld.nl/adoptiehonden/honden/1-podencos/1607-huera 

Ziro

zirocop

Ziro is een ontzettend leuke clown. Hij wil eigenlijk alleen maar spelen, het liefst met mensen. Kan goed overweg met kinderen en andere honden. Een makkelijk te plaatsen hond!

Grootte: 55cm of hoger
Gewicht: 26Kg
Geboren: 01-2011
Geslacht: Reu

Meer informatie over Ziro vindt u hier: http://www.podencoworld.nl/adoptiehonden/honden/1-podencos/1720-ziro

Topi

topicop

Topi heeft nog weinig gezien in haar leven. Ze is bang voor onbekenden en over het algemeen zeer onderdanig. Ze gaat goed samen met andere honden, loopt goed aan de lijn en is lief met kinderen. Een echte lieverd!

Grootte: 40-55cm
Gewicht: 16Kg
Geboren: 2014
Geslacht: Teef

Meer informatie over Topi vindt u hier: http://www.podencoworld.nl/adoptiehonden/honden/1-podencos/1721-topi

Kunt en wilt u opvanggezin worden voor één van deze vijf hondjes? Mail dan naar:

dogstars