nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

De temperaturen zijn inmiddels gedaald en de winter komt er weer aan! Voor veel mensen een reden om te denken dat alle vlooien afsterven. In theorie doen ze dit ook, maar dan wel als ze buiten leven. De meeste vlooien zitten helaas in huis ontwikkelen zich goed bij een graad of 20. Niet alleen u of uw hond vindt het aangenaam om binnen te blijven met de verwarming aan, maar vlooien ook!

Wanneer u einde van de winter ontdekt dat uw hond vlooien heeft, kunt u er zeker van zijn dat de besmetting bij u in huis zit. Uw hond kan het dan namelijk niet meer van buiten hebben.

Welke temperatuur is te koud voor vlooien?

Vriestemperaturen (0 graden of lager) zijn te koud voor vlooien. Langer dan een week houden ze niet uit. Aangezien vlooien het lekker warm hebben in de vacht van uw hond zullen ze dus niet veel last hebben van koude winter wandelingen.

Hoe leven vlooien in huis?

Maar een kort deel van zijn leven brengt een vlo door op uw hond. In feite gebruikt een vlo uw hond alleen om bloed te drinken. De vlooien leggen eitjes op uw hond en vallen weer van uw hond af met als gevolg dat deze in uw leefomgeving terecht komen.

Na enkele dagen tot maanden komen er larven uit de eitjes. Een larve verpopt zich en komt enkele weken tot een jaar later door middel van o.a. temperatuur en trillingen uit. Vanzelfsprekend is dan ook dat de kans groot is dat larven zich sneller verpoppen en uitkomen wanneer de verwarming in huis aan staat. Met als gevolg… een vlooienplaag!

Vlooien bestrijden

Wanneer u vlooien op uw hond ontdekt is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met het te bestrijden. Bij de dierenarts kunt u hiervoor verschillende middelen kopen. Ook verkopen zij middelen die vlooien doden binnen 24 uur.

Vergeet niet om ook uw leefomgeving grondig aan te pakken! De meeste vlooien zullen, zoals eerder gezegd, meer in uw leefomgeving leven dan op uw hond. Denk hierbij dus aan uw huis, uw auto, de bank, bed, kussens, mandjes, vloerbedekking, vloerkleed, dekens, etc. Hiervoor kunt u een omgevingsspray gebruiken.

Ceratophyllus gallinae female ZSM

dogstars