nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Donkere dagen, regen, wind: Tijd voor een goed boek! En wat is er nu leuker dan een boek waarin de avonturen van 8 honden worden beschreven?

Wellicht bent u al bekend met het fantastische boek: De Podenco - een bijzondere huisgenoot, geschreven door Judy Kleinbongardt. Goed nieuws! Er komt een nieuw boek aan!

In een nieuwe verhalenbundel van Judy Kleinbongardt gaat u mee op de reis met haar roedel en haar zelf. Een groot scala aan korte verhalen, passende foto illustraties en een gevatte schrijfstijl zijn een recept voor absoluut leesplezier!

Zowel voor de hondenliefhebber als voor de fervente Podenco-fan
De Podenco-liefhebbers zullen zeker niet tekort komen, want ook in dit boek zijn de Podenco’s prominent aanwezig: in de eerste verhalen de inmiddels overleden Dunya, die velen van u nog zullen kennen, en later ‘nieuwkomer’ Podenco Maya, die ondanks haar gevorderde leeftijd garant staat voor vele grappige, vreemde en spannende situaties, zoals het een Podenco betaamt. Ook als u het ras niet kent, zult u genieten van de avonturen.

Voorproefje
Een klein voorproefje uit één van de verhalen uit de bundel:

Uit: Bonita en de pil

Bonita, brokkenpiloot in hart en nieren, heeft zich verstapt. Nu is dat toch al niet leuk voor een hond, maar voor Bonita is het nog vervelender omdat zij al jaren aan spondylose en artrose lijdt, waarvoor ze pijnstillers krijgt; dus ze loopt op zich al stijf en stram.

De dierenarts schrijft twee weken rust voor en een morfine-preparaat omdat haar gewone pijnstillers op dit moment onvoldoende zijn. De gewone pijnstillers zijn druppels, maar dit zijn tabletten; daarvan moet Bonita twee keer per dag een halve.

Nu heb ik door de jaren heen heel veel pillen in de diverse hondenbekken gekregen. Ik vind het voordeel van honden altijd dat zij in principe alles slikken, als er maar worst of kaas omheen zit, in tegenstelling tot katten.

Welnu, Bonita is kennelijk een ‘kat’. Begonnen ben ik met de halve pil in een stuk worst te stoppen, gaatje in de worst, pil erin, gaatje afdekken. Dat werkte niet, Bonita spuugde het meteen weer uit. Dan wat anders proberen. Oplossen in melk… verstoppen in blikvoer… verstoppen in vers vlees... in een blokje kaas… oplossen in kippenbouillon…

Ook de truc met eerst twee ‘onschuldige’ stukken worst of kaas en vervolgens die met de pil erin heb ik toegepast. Beleefd nam Bonita de stukken worst of kaas aan, totdat het stukje met de pil erin kwam. Dat weigerde ze.

Ik belde de assistente van de dierenarts voor advies. Zij raadde me aan de snijvlakken van de halve pil met boter in te smeren, vervolgens het geheel in een stukje kaas te stoppen. De boter zat op het laatst op mijn vingers, onder mijn nagels en op het aanrecht in een poging om die glibberige pil ermee in te smeren, maar goed, ook om de pil heen zat boter. Het geheel ging dus in een stukje kaas, maar helaas: ook dat werkte niet.

Dan maar grof geschut. De pillenschieter uit de kast gehaald, water opgezogen, pil erin en spuiten maar.

Bonita heeft erg veel water binnen gekregen op die manier… de pil daarentegen lag afwisselend op mijn hand, arm, kleren, op de vloer, op Bonita’s kussen…

Met de moed der wanhoop heb ik de pil zo ver mogelijk achter in Bonita’s bek gestopt en haar bek dichtgehouden. Nu moest ze toch wel slikken? Welnee. Het kwijl kwam aan alle kanten uit haar bek

druipen, de pil floepte keurig tussen haar kiezen door weer naar buiten en belandde op mijn hand, mijn arm… zie boven.

Nieuwsgierig geworden naar de afloop? Dit verhaal en 73 andere korte verhalen, geïllustreerd met vele situatiefoto’s, leest u in het nieuwe verhalenbundel ‘Podenco & Co – plezier op 32 poten’ dat binnenkort zal verschijnen. Na een aantal boeken waarin uitsluitend de Podenco de hoofdrol speelde, staan in dit boek alle acht ‘tweede-kans-honden’ centraal, met wie de schrijfster de afgelopen jaren haar leven heeft gedeeld. De verhalen zijn ontstaan tussen 2009 en augustus 2016 en sluiten daarmee aan op het boek ‘Alle riemen los!’ dat in 2008 is uitgekomen. Het is echter geen enkel probleem, als u ‘Alle riemen los!’ niet heeft gelezen; want de verhalen staan op zichzelf, en alle honden die in het boek voorkomen, worden in het begin kort voorgesteld.

Hieronder treft u nog enkele bladzijden uit het boek aan, zodat u alvast weet hoe het eruit komt te zien. De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

boek1

boek2

Het Goede doel
En weet u wat nu het mooie is? Een deel van de opbrengst gaat, evenals bij voorgaande delen, naar het goede doel! Met uw aanschaf steunt u dus de viervoeters in nood.

Speciale aanbieding
Om de uitgave van de nieuwe bundel te vieren is er een pre-sale aanbieding waar u tot 1 november gebruik van kunt maken. Deze gaat als volgt in zijn werk:

Als u het boek nu bestelt en uw betaling voor 1 november 2016 op de onderstaande rekening is bijgeschreven, betaalt u slechts €8,75 (plus verzendkosten)!

Wilt u van deze aanbieding gebruik maken? Maak dan €12,55 euro (incl. verzending binnen Nederland) over op:

NL96 RABO 0380 8457 41 
t.n.v. U. Kleinbongardt, Westerbork
o.v.v. ‘Podenco en Co’ en uw naam.

Vergeet niet om uw gewenste afleveradres te mailen naar:

Zodra de boeken geleverd worden – naar verwachting de eerste helft van november – wordt uw exemplaar verzonden.

Verzending naar het buitenland

Ook als u in het buitenland woont, kunt u het boek bestellen en van de aanbieding gebruik maken. Het boek wordt dan als pakket verstuurd waardoor de verzendkosten €9,- bedragen. De kosten zijn in dit geval €19,75 of – vóór 1 november – €17,75.

Details op een rij

-       Paperback, A5 formaat

-       Gedrukt op stevig glanzend papier

-       232 pagina’s

-       31 kleurenfoto’s

-       Vele zwart-wit foto’s

-       €10,50 plus verzendkosten (m.u.v. de aanbiedingsperiode en verzending naar het buitenland)

Voor meer informatie, kijk op www.podenco-info.weebly.com/boeken.html

dogstars